Părinţii NU SUNT OBLIGAŢI să le facă micuţilor ANALIZE. Vezi ce ACTE MEDICALE sunt necesare!

Părinţii NU SUNT OBLIGAŢI să le facă micuţilor ANALIZE. Vezi ce ACTE MEDICALE sunt necesare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) le aduce la cunoştinţă părinţilor care se pregătesc să-şi dea copiii la grădiniţă că în judeţul Galaţi nu este obligatorie efectuarea analizelor de genul examenului coproparazitologic sau exudatului faringian.

Autorităţile sanitare au decis că aceste examene nu sunt relevante la înscriere deoarece starea de sănătate a celor mici se poate schimba în câteva săptămâni, aşa că au decis ca obligatorii doar două acte, care pot fi obţinute de la medicul de familie.

"Noi solicităm la înscrierea la grădiniţă doar avizul epidemiologic pentru copil şi adeverinţa de boli cronice pentru părinţi. Ambele se eliberează de către medicii de familie", a subliniat dr. Valentin Boldea, din cadrul DSP Galaţi.

Cu toate acestea, mulţi directori de unităţi le solicită părinţilor să prezinte şi rezultatele analizelor care nu sunt obligatorii, pentru a fi siguri că, cel puţin la înscriere, copiii sunt sănătoşi. O astfel de condiţie le scoate părinţilor din buzunar circa 50 de lei, pentru că analizele de acest gen nu sunt decontate de Casa de Asigurări.

Citit 1710 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.