CARNE EXPIRATĂ găsită în magazinele gălăţene de inspectorii PROTECŢIEI CONSUMATORILOR

CARNE EXPIRATĂ găsită în magazinele gălăţene de inspectorii PROTECŢIEI CONSUMATORILOR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat, în luna august, mai multe controale la operatorii economici care comercializează produse alimentare sub formă congelată.

În 24 din cele 25 de magazine controlate au fost constatate abateri de la legislaţia în vigoare. La final, comisarii au aplicat amenzi în valoare de 78.600 de lei şi un avertisment.

Calitate îndoielnică a alimentelor

Comisarii au găsit la vânzare într-un magazin peste trei kilograme de carne congelată, preparate şi pipote, expirate încă din luna iulie. De asemenea, a fost găsită depozitată în vederea comercializării o cantitate de 9,6 kg de produse congelate din carne de pui, la o temperatură de circa 4 grade Celsius, deşi temperatura recomandată de depozitare este de -18 grade Celsius.

O altă abatere a constat în descoperirea a 63 de bucăţi de îngheţată, vafe sau pe băţ, care aveau o consistenţă moale, pentru că nu erau ţinute la o temperatură corespunzătoare.

Verificările realizate în cadrul laboratorului Larex Galaţi au arătat că trei probe din produsele congelate analizate conţineau 2 la sută glazură de gheaţă, în condiţiile în care pe etichetă era trecută valoarea de 0 la sută.

Produse fără termen de valabilitate

Într-un supermarket gălăţean, comisarii CJPC au descoperit produse congelate tip vrac, pe eticheta cărora nu erau menţionate nici termenul de valabilitate şi nici alergenii folosiţi în procesul de preparare. Nu în ultimul rând, deşi legea prevede acest lucru, micii congelaţi şi un mix de legume şi fructe dintr-un magazin nu aveau trecută pe etichete menţiunea „a nu se recongela după decongelare".

Produsele depozitate incorect, cele neconforme, precum şi cele expirate au fost oprite definitiv de la comercializare, iar cele incorect etichetate au fost oprite temporar de la vânzare, până la intrarea în legalitate.

CJPC Galaţi nu a făcut publice numele agenţilor economici la care au fost depistate aceste nereguli.

CITEŞTE ŞI: Cum vă PĂCĂLESC comercianţii cu PROMOŢII şi REDUCERI FALSE

Citit 2425 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.