Campania VL „Din inimă”/ O mamă îndurerată cere ajutor pentru fiul bolnav

Campania VL „Din inimă”/ O mamă îndurerată cere ajutor pentru fiul bolnav
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria Şerban, în vârstă de 58 de ani, simte că nu mai are putere să lupte pentru fiul ei. Băiatul, de 34 de ani, care a avut cancer la gât, suferă acum de cancer la colon şi ea nu mai are nicio posibilitate să-i plătească operaţia, tratamentul şi tot ceea ce mai este necesar.

Copilărie chinuită

Povestea tristă de viaţă a lui Călin Crinu a început încă de când era mic. Biata femeie ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, că problemele de sănătate au apărut pe la vârsta de cinci ani. "L-am luat de la creşă cu o umflătură mare la gât, l-am dus la medic, l-am tratat cu antibiotice şi, când au văzut că nu-i trece, doctorii au decis să-i facă biopsie. Atunci au descoperit că are cancer la gât şi ne-au trimis la Bucureşti. Ani întregi am tot făcut drumuri de la Galaţi la Bucureşti, din două în două săptămâni. M-am luptat singură să-i salvez viaţa băiatului meu", ne-a spus biata mamă.

Din cauza problemelor de sănătate, Călin a făcut doar şase clase. Chiar şi aşa, mama lui susţine că profesorii îl lăudau mereu, spuneau că era un elev bun la învăţătură, isteţ. Însă atunci când nu s-a mai putut, a decis să-l retragă de la şcoală. "Îl luam de la şcoală slăbit de puteri. Doamna profesoară îmi povestea aproape în fiecare zi că îi curgea sânge din nas, că era obosit şi îi zicea să pună capul pe bancă, până când plecam eu de la serviciu şi veneam să-l iau acasă", susţine femeia.

Numai mamă să nu fii

Tot ea spune că băiatul a făcut tratament cu citostatice până în jurul vârstei de 24 de ani. În ultimii şase, şapte ani, doctorii au spus că starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil, ba chiar şi el se simţea şi arăta mai bine.

Exact când credeau că s-a terminat coşmarul, un alt necaz s-a abătut asupra lor. În luna martie, anul acesta, Călin a început să aibă dureri puternice în zona abdominală. După mai multe investigaţii, medicii i-au dat un diagnostic care a căzut ca un fulger asupra lui şi a mamei: cancer la colon, cu o tumoare de nouă centimetri.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Din inimă"/ Tânăra care îşi pierde vederea pe zi ce trece

În disperarea de a-i salva viaţa fiului său, femeia spune că a vândut aproape toate lucrurile din casă, pentru a face rost de bani de tratament, alimentaţie şi tot ceea ce mai era necesar. Numai ea ştie cât s-a chinuit pe drumuri, cu un băiat bolnav după ea. "Am dormit prin gări noaptea, împreună cu el, avea dureri non stop, nu aveam nici măcar un leu să-l duc la toaletă", povesteşte biata mamă.

Acum, bărbatul de 34 de ani este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", unde va fi supus unei operaţii „anus contra naturii”, însă, după această intervenţie chirurgicală, mama spune că trebuie să meargă cu el la Bucureşti „După câteva zile sau chiar săptămâni, după ce se va simţi mai bine, ni s-a spus că trebuie să facă radioterapie cu cobalt, după care trebuie să ajungem la Bucureşti pentru operaţia finală. Ni s-a spus că se va vindeca, chiar daca e o operaţie dificilă şi el nu va mai putea fi un om normal niciodată”, spune Maria Şerban.

Orice ajutor este binevenit

În prezent, femeia, care este şi divorţată, a ieşit la pensie anticipat, şi, după 32 de ani de muncă, are un venit de 400 de lei, la care se adaugă indemnizaţia fiului, în valoare de doar 30 de lei. Cei care vor să-l ajute pe Călin Crinu, pot dona bani în contul bancar deschis la BCR pe numele lui, RO81RNCB0141142692680001, sau o pot suna pe sora sa, Tincuţa Ştefăniţă, la numărul de telefon 0751.573.178.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Din inimă"/ Gălăţeanul care a făcut din HANDICAP o ŞANSĂ

Citit 1741 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.