Campania VL "Din inimă"/ Tânăra care îşi pierde vederea pe zi ce trece

Campania VL "Din inimă"/ Tânăra care îşi pierde vederea pe zi ce trece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alina Petrea are venituri de maximum 200 de lei pe lună * Angajatorii o refuză din cauza problemei medicale


Alina Petrea este o tânără în vârstă de 26 de ani despre care se poate spune că a trecut prin multe greutăţi de-a lungul timpului şi, cu toate astea, a decis să nu se dea bătută şi ne-a cerut ajutorul. Alina s-a născut cu o boală a ochilor, care acum s-a agravat şi îi afectează vederea pe zi ce trece - strabism convergent osos. Medicul de familie care o are în evidenţă şi cei de la Spitalul Judeţean din Galaţi i-au spus că singura sa speranţă este o intervenţie chirurgicală ce poate fi efectuată doar la Bucureşti.

Operaţia costă 1.600 de lei

Din câte a aflat tânăra, operaţia costă aproximativ 1.600 de lei, o sumă mică pentru unii, dar imposibilă pentru Alina, care are venituri foarte mici. Tânăra locuieşte, încă de la vârsta de 3 ani, cu bunicii, întrucât mama sa a abandonat-o. „Până în prezent, în legătură cu problema mea de sănătate, m-am descurcat cu ce am mai putut - am purtat ochelari, am mai aplicat picături. Am încercat tot ce am putut. Acum s-a agravat şi cu unul din ochi nu mai văd aproape deloc. Eu nu am decât ajutorul social şi pensia de handicap, care nu depăşesc, în total, suma de 200 de lei. În aceste condiţii, nu îmi permit sub nicio formă să plătesc această operaţie, care m-ar ajuta să văd mai bine”, ne-a spus Alina Petrea.

Tânăra de 26 de ani şi-ar dori să poată lucra pentru a reuşi să strângă banii pentru intervenţia chirurgicală necesară, însă este refuzată de toţi angajatorii, din pricina problemei sale cu ochii. Ne-a spus că nu este pretenţioasă şi acceptă orice loc de muncă, dar nu e primită nicăieri. De asemenea, nici bunicii nu pot să o ajute prea mult pentru că nu au posibilitatea - bunica sa nu primeşte deloc pensie, deoarece a fost casnică, iar bunicul are o pensie lunară de doar 350 de lei, bani cu care de-abia poate fi întreţinută casa în care locuiesc toţi trei. Cei care vor să o ajute pe tânără pot suna la numărul de telefon 0742829780 (Alina Petrea).

 

Citeşte şi: Campania VL "Din inimă"/ La 12 ani, AFECTAT de CATARACTĂ de două ori

Citit 1533 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.