Credeţi că ar fi binevenită introducerea COPLĂŢII pentru PACIENŢII ajunşi la spital în urma consumului de alcool?
Foto: Sursa foto: realitatea.net

Credeţi că ar fi binevenită introducerea COPLĂŢII pentru PACIENŢII ajunşi la spital în urma consumului de alcool?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Numărul urgenţelor medicale legate de consumul de alcool este în continuă creştere. Mai precis, consumul excesiv de alcool reprezintă între 20 şi 40 la sută din cazurile de solicitare a asistenţei medicale şi peste 50.000 de pacienţi au beneficiat de tratament gratuit în unităţile de primire a urgenţelor", spune medicul Tudor Ciuhodaru, deputat în comisia de sănătate, care cere introducerea coplăţii pentru pacienţii care ajung la spital în urma consumului excesiv de alcool, potrivit realitatea.net.

"Ne situăm peste media europenă cu cei 18,5 litri de alcool consumaţi anual şi pe locul doi la binge drinking (o formă episodică de consum excesiv de alcool). În aceste condiţii, un sfert din cele două milioane de persoane ce consumă excesiv alcool ajung - cel puţin o dată pe an - la spital. Etilicii beau pe banii dumneavoastră. Peste 80 la sută dintre acesştia nu sunt asiguraţi, aşa că transportul cu salvarea, evaluările clinice şi paraclinice, explorările imagistice şi de laborator, tratamentele perfuzabile sunt plătite de fiecare dintre noi. Aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care sunteţi trataţi (...)”, a mai declarat Tudor Ciuhodaru.

Pe de ală parte, psihiatrii atrag atenţia că dependenţa de alcool este o boală cronică.

Citit 970 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 00:21

3 comentarii

 • postat de ramon
  Luni, 15 Septembrie 2014 15:07
  82.208.137.***
  nu coplata ci plata integrala!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 15 Septembrie 2014 06:29
  5.13.235.***
  da da da
  0
  14
  Raportează
 • postat de x
  Luni, 15 Septembrie 2014 01:32
  89.136.3.***
  Pentru astia (betivii), dar si pentru ceilalti ce-si ruineaza singuri sanatatea (tutungii, drogatii, sinucigasii, cei arsi la furat de curent, vinovatii de accidente auto, ...), nu trebuie co-plata, ci PLATA intregului efort sanitar; pentru ei si pentru victimele lor.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.