SITUAŢIA incertă de la SPITALUL MILITAR a fost rezolvată

SITUAŢIA incertă de la SPITALUL MILITAR a fost rezolvată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Faptul că Spitalul Militar "Aristide Serfioti" a rămas fără o persoană care să ocupe funcţia de director medical nu perturbă cu nimic activitatea instituţiei şi nu îi afectează în niciun fel pe pacienţii care se tratează aici, a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al unităţii, col. ec. Gabriel Cojocaru.

Poziţia oficială a conducerii spitalului vine după ce un ordin sosit în urmă cu aproximativ două săptămâni de la Direcţia Medicală din Ministerul Apărării Naţionale îl numea la conducerea unităţii sanitare pe doctorul Cornel Forţu, cel care până în acel moment deţinea prin împuternicire funcţia de director medical. Doctorul Forţu l-a înlocuit astfel pe doctorul Virgil Drăgănescu.

Pentru că directiva venită de la Bucureşti nu făcea însă vreo referire şi la persoana numită să preia scaunul de director medical, acest post a rămas vacant. Apăruseră astfel temeri printre angajaţii spitalului că viitoarele contracte-cadru încheiate cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOBSNAJ) nu ar fi putut fi validate, fără semnătura directorului medical. Într-o astfel de situaţie, spitalul ar fi rămas în scurt timp fără fondurile necesare pentru a funcţiona.

"Nici înainte ca ordinul de numire să vină de la Bucureşti nu exista o persoană care să ocupe funcţia de director medical. Exista doar o persoană împuternicită în această funcţie. Prin rămânerea vacantă a postului, pacienţii gălăţeni nu vor avea de suferit în niciun fel", ne-a declarat col. Gabriel Cojocaru.

Pe cele aproximativ 200 de paturi din spital sunt internaţi anual peste 12.000 de pacienţi, peste jumătate dintre ei fiind civili. Astfel, în vreme ce o parte dintre bani vin către spital de la CASAOBSNAJ, restul, aferenţi tratamentelor acordate pacienţilor civili, provin din contractul încheiat între CASAOBSNAJ şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

CITEŞTE ŞI: Noi lucrări de MODERNIZARE la SPITALUL MILITAR

Citit 4745 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.