Zebră, zebră, vrem vopsea!

Zebră, zebră, vrem vopsea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute ne-a telefonat la redacţie un cititor nemulţumit de faptul că multe dintre trecerile pietonale din oraş abia se mai văd. Aferim!

Pe strada Domnească ar fi mare nevoie de câteva brazde noi de vopsea albă, la trecerea de la Parfumul Teilor, la cea din apropierea Teatrului Dramatic şi, nu în ultimul rând, la cea din dreptul Parcului Eminescu. Poate că măcar albul imaculat le va atrage atenţia celor care, după lăsarea întunericului, apasă pedala de acceleraţie mult mai mult decât este cazul.

Nici pe strada Brăilei lucrurile nu stau mai bine, iar o reîmprospătare a vopselei zebrelor pietonale ar fi urgentă, mai peste tot. E drept că operaţiunea ar îngreuna şi mai mult traficul deja sufocant, la orele prânzului. Şi să nu care cumva să vă treacă prin cap că s-ar putea revopsi zebrele pe timp de noapte, când nu e ţipenie de maşină pe bulevard! Imediat se vor găsi voci care să strige că sunteţi comunişti şi că, dacă tot veniţi cu propuneri, n-aveţi decât să puneţi mâna pe bidinea. 

Pentru strada Brăilei, vitală este în primul rând retrasarea trecerii nesemaforizate de la Potcoava de Aur. Aici pietonii trebuie să fie în permanenţă cu ochii-n patru, pentru că mulţi  dintre şoferii gălăţeni au uitat de vremurile când mergeau pe jos şi făceau, exasperaţi, slalom printre maşini.

La polul opus există şi destui pietoni care, aflaţi pe zebră, sar ostentativ în faţa maşinilor – „Ce, mă, ţi-ai luat stradă?” sau deapănă verzi şi uscate pe mijlocul bulevardului. În acest sens, ceea ce ne lipseşte cel mai mult e educaţia, dar ne-am mulţumi, pentru moment şi cu câteva zebre nou-vopsite.

Retuşuri se impun şi pe Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), mai ales în cazul zebrelor care nu sunt protejate de borne (sau „ţâţe”, cum au ajuns să fie cunoscute). Probabil că cea mai „străvezie” zebră este cea din dreptul Grădinii Botanice, în apropierea Falezei Superioare, lângă intersecţia cu strada Saturn De altfel, cam toate marcajele din intersecţia aglomerată au început să se şteargă şi tare neplăcut ar mai fi ca unul sau mai mulţi şoferi aflaţi simultan în intersecţie să nu le mai observe, într-o bună zi.

Cu alte cuvinte, ar fi cazul să înceapă campania de revopsire a marcajelor pietonale. De preferinţă, până la vară, când o să se topească asfaltul de cald.

Citit 983 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.