(VIDEO&FOTO) Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

(VIDEO&FOTO) Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firma unui sponsor de campanie electorală a PSD a livrat Galaţiului patru automăturători, la un preţ dublu faţă de cel de producător * Furnizorul a fost unic ofertant, pe un caiet de sarcini făcut, din ceea ce a constatat chiar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cu dedicaţie * Firma în discuţie, Eurospeed SRL Şcheia, este abonată la contracte cu statul


Începând din această săptămână, Galaţiul  este măturat cu patru utilaje nou-nouţe, ce au scos din bugetul local 150.000 de lei fiecare, adică 600.000 de lei în total. Toate bune şi frumoase, căci poate că oraşul va fi mai curat, străzile vor fi mai frumoase, viaţa va fi ceva mai roz. Numai că lucrurile bune se cam opresc în acest punct. De aici încolo, se iscă numai semne de întrebare cu privire la modul şi motivele pentru care a fost făcută această achiziţie.

Preţ umflat

Cei care au licitat şi au câştigat contractul cu Primăria Galaţi au fost cei de la Eurospeed SRL Şcheia (Suceava), în calitate de unic ofertant. Preţul de achiziţie al unei astfel de măturători a fost de 150.000 de lei, adică 33.985,09 euro. Numai că fix acelaşi tip de măturătoare costă, potrivit site-urilor de specialitate din România, 28.281 de euro. Pe de altă parte, utilajul de acest tip poste fi cumpărat direct de la producător (TENNANT USA) cu sume cuprinse între 17.500 şi 19.500 de euro, adică la jumătate din preţul plătit de Primăria Galaţi. Evident, se poate spune că nu este vina Primăriei că producătorul echipamentelor nu s-a înscris la licitaţie. Corect! După cum veţi vedea în continuare, însă, Primăria a jucat un rol crucial în toată povestea.

Caiet de sarcini făcut cu dedicaţie

Cele patru măturători fac parte dintr-o achiziţie ceva mai mare a Primăriei Galaţi, achiziţie pentru care s-a făcut însă o singură licitaţie. În acelaşi lot sunt cuprinse şi alte utilaje, respectiv o maşină de spălat recipienţi,  trei autogunoiere de 3,5 mc, trei autogunoiere de 15 mc şi trei încărcătoare frontale. Acest amalgam de produse indică faptul că s-a dorit, încă din start, eliminarea din competiţie a producătorilor, căci nicio firmă din lume nu produce toate categoriile de utilaje menţionate. Aşadar, totul pentru dealeri.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 4.398.000 de lei, plus TVA. Această licitaţie a avut ca ofertant doar pe SC Eurospeed SRL. O altă firmă a încercat să participe la această licitaţie, contestând o serie de cerinţe abuzive ale caietul de sarcini, însă a rămas până la urmă cu ochii în soare. Rămâne însă de ţinut minte faptul că la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor i s-a dat dreptate contestatorului, prin decizia nr. 1713/C8/2068/10.06.2014, transmisă şi Primăriei Galaţi prin adresa nr. 10812 din 10.06.2014.

 

Sursa video: YouTube

 

Potrivit SC EVW Holding SRL (firma care a făcut contestaţia), caietul de sarcini a fost făcut  părtinitor, astfel încât doar o firmă să poată îndeplini toate condiţiile. Spicuind din textul contestaţiei depuse de EVW Holding, aflăm că cerinţele tehnice "încalcă, pe de o parte, atât principiile fundamentale ale nediscriminării şi tratamentului egal, prevăzute de art.2 alin.2 din OUG nr 34/2006, cât şi, pe de altă parte, prevederile art. 35 alin. 5 din OUG nr 34/2006, care dispun că specificaţiile tehnice trebuie să permită accesul egal la procedura de atribuire şi nu trebuie să aibă ca efect introducerea unor obstacole nejustificate de natură să restrângă concurenţa între operatorii economici".
În aceiaşi contestaţie, cei de la EVW Holding susţin că, prin formulările din caietul de sarcini s-a urmărit "îngrădirea dreptului subscrisei de a participa la această licitaţie, deşi vehiculele oferite prezintă performanţa tehnică dorită de Autoritatea Contractantă (Primăria Galaţi), pe motiv că există o diferenţă a capacităţii cilindrice de doar 100 de centimetri cubi, reprezintă, în opinia noastră o cerinţă excesivă şi restrictivă, care încalcă dispoziţiile art.35 alin. 5 din OUG 34/2006". 

Abonaţi la contracte publice şi sponsori la alegeri

Galaţiul nu este singurul oraş în care Eurospeed SRL câştigă licitaţii pe bandă rulantă. Firma cu pricina a apărut pentru prima dată în atenţia presei în momentul în care Autoritatea Electorală Permanentă a deschis o anchetă ce o viza direct, după ce a donat mai bine de 350.000 de lei pentru campania electorală a primarului general al Capitalei. De altfel, Eurospeed a contribuit atât la campania prin care Sorin Oprescu a câştigat Primăria Capitalei în anul 2008, cât şi la campania pentru alegerile prezidenţiale din 2009, suma totală donată ridicându-se în acest caz la la 420.000 de lei.

Ancheta a trecut, însă plăţile s-au făcut, de data aceasta, în sens invers. Astfel, în decembrie 2010, Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) a cumpărat de la firma Eurospeed din Suceava o autobasculantă în valoare de 330.000 de lei. Atribuirea s-a făcut prin cerere de ofertă, iar singurul ofertant a fost Eurospeed. În 2008 şi 2009, aceeaşi firmă a câştigat alte trei contracte în valoare de 236.000 de lei, respectiv 248.000 de lei şi 1.000.000 de lei pentru furnizarea de autoutilitare, tot de la ASB.

Conexiuni şi în Moldova

Aceiaşi firmă, Eurospeed apare şi într-un scandal din anul 2012, de această dată legat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Eurospeed a câştigat atunci un cotract în valoare de 1,38 de milioane de lei, prin care se obliga să întreţină şi să repare autofrezele pentru deszăpezire. Deşi la respectiva licitaţie au mai participat trei firme, iar Eurospeed a oferit preţul cel mai mare, tot firma din Suceava a fost cea care a avut câştig de cauză.

În 2013, Eurospeed a câştigat un alte două contracte, de această dată cu CNADR, după cum urmează: „Achiziţionarea de utilaje şi echipamente de întreţinere pentru Centrul de Întreţinere Gura Văii - Lot 1, în valoare de 1.098.000 lei (fără TVA)", şi  „Lot 2", în valoare de 246.800 lei (fără TVA)".

Tot Eurospeed este firma care se ocupă de “Furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere” din cadrul proiectului  Sistem integrat de management al deşeurilor în  judeţul Botoşani, contract care a adus în conturile firmei nu mai puţin de 12.748.000 lei.

Eurospeed furnizează carburant la cinci aeroporturi

Potrivit site-ului firmei,  SC EUROSPEED SRL a fost înfiinţată la data de 2.06.2000. Situată în zona industrială Scheia a oraşului Suceava, SC EUROSPEED SRL desfăşoară în prezent următorele activităţi: comerţ autovehicule comerciale; service pentru autovechicule comerciale; comerţ piese şi accesorii pentru autovehicule comerciale; comerţ cu anvelope pentru toată gama de autovehicole şi inspecţii tehnice periodice.

Ceea ce nu se găseşte în site este faptul că firma aparţine omului de afaceri Dan Pavăl, cel care a sponsorizat atât campania electorală a lui Sorin Oprescu, a făcut donaţii consistente către toţi candidaţii PSD din judeţul Suceava. Pe de altă parte, PSD-ul a fost partidul ce l-a numit în funcţie pe şeful DRDP Iaşi, direcţie ce a declarat câştigătoare firma Eurospeed la licitaţia cu frezele.
O altă activitate a celor de la Eurospeed este legată de furnizarea, în exclusivitate de carburant pentru aeroporturile din Iaşi, Târgu Mureş Sibiu, Satu Mare sau Baia Mare, deşi firma este departe de a avea acest profil.

Interesant este că am mai găsit o conexiune a Galaţiului cu firma Eurospeed. Întâmplător sau nu, doi dintre angajaţii cu funcţii de răspundere din Primăria Galaţi au fost consilieri în echipa Primarului Capitalei înainte de a veni aici.

În final dorim să precizăm că acest articol nu are ca scop incriminarea cuiva, ci îşi propune să arate, obiectiv, modul în care se fac achiziţiile publice în România, în general, şi în Galaţi, în particular.

 

Ce fac măturătorile TENNANT la Galaţi

Potrivit Ecosal, automăturătorile Tennant Model 414 Green Machine vor spăla trotuarele, vor aspira gunoaiele şi le vor toca înainte de a fi distribuite în sacul menajer din interior.

Mai mult decât atât, maşinăriile au câte un furtun mobil pentru a prelua dejecţiile animale de pe trotuar, depozitându-le într-un recipient special amenajat. Conform informaţiilor tehnice furnizate de către şeful secţiei Menaj din cadrul Ecosal, Vasile Taşcă, o automăturătoare poate strânge gunoi menajer până la 120 de litri, după care trebuie fi schimbat sacul, pentru a-şi continua treaba.

Dar fac utilajele aceste lucruri? Reporterii noştri i-au filmat cu camera ascunsă pe angajaţii Ecosal care exploatează automăturătorile, iar răspunsurile lor sunt de genul "Nu e bună de nimic!".


Citit 5631 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 14:57

39 comentarii

 • postat de rusinica-rusinica
  Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 09:12
  5.13.139.***
  in ziarul asta ,dupa ce ca 80% din titlurile articolelor sunt "tendentioase" (asta se intampla de cand pimarul a plecat de la pnl) ,mai sunt si unii, care nici macar nu citesc cuprinsul articolului, se iau dupa titlu si se apuca sa comentaze fara cap!!! altii, care au fost afectati de deciziile primariei (chioscari si garajisti) ,indiferent de subiectele abordate de acest ziar despre actiunile primariei (bune sau rele), ca se fac strazi, se construiesc blocuri, se fac parcuri ,se investeste in transportul comun, etc. , arunca zilnic cu noroi asupra primarului ne-tinand cont de nimeni si nimic ci urmarind doar propriul interes!!! iar a treia categorie, sunt cei pusi sa atace primaria si primarul,incercand astfel defaimarea lui!!!!!
  2
  15
  Raportează
 • postat de Tudor
  Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 00:18
  80.2.122.***
  -am niciun interes sa apar pe nimeni si ... cu siguranta pretul a fost umflat dar nu asa mult precum redactorul articolului incearca sa spuna... De ce? Pai hai sa analizam:
  1. Maturatorile sunt cumparate din America, da? Asadar, potrivit legii, toate bunurile care se achizitioneaza din SUA sunt supuse regimului vamal al accizarii la care se adauga costul cu TVA deductibil.
  Regulament Vamal: (C) Bunuri importate cu plata taxelor vamale
  În afara bunurilor prevăzute la punctul B), călătorii pot importa bunuri aflate în bagajele personale cu plata taxelor vamale, a taxei pe valoarea adăugată(24%) şi a accizelor, după caz.
  Taxele vamale aplicabile la importul de bunuri aflate în bagajele personale sunt cele cuprinse în Tariful vamal comun de Import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful vamal comun.
  Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.)
  Asadar: avem pret de producator = 19.500 euro + Taxe Vamale + 24% TVA deductibil + Accize (dupa caz)
  2. Daca pretului de producator de 19500 euro ii adaugam doar TVA-ul de 24%, rezulta un pret de 24180 euro (fara sa includem eventualele Taxe Vamale, Accize si Cheltuieli de transport (care, avand in vedere ca sunt aduse din America sunt destul de importante)

  Asadar, un pret de achizitie de 28.000-30000 poate parea plauzibil... dar ceva spaga tot s-a luat. Nu insa asa de multa pe cat insinueaza articolul ca ar fi!

  Rusinica domnule redactor! Putin mai multa pregatire n-ar strica! Nu de alta dar putea fi un articol bun daca se faceau calculele mai bine si mai corect!
  3
  18
  Raportează
 • postat de PENTRU MARIUS STANICA
  Vineri, 17 Octombrie 2014 21:16
  5.13.159.***
  TARANE VEZI CA AI UITAT SA -I ENUMERI SI PE CEI DE LA PDL-PNL CARE AU FOST SI URMEAZA SA FIE CONDAMNATI!!!!!STAI SA VEZI DE LA ANUL DUPA CE LE CADE TATUCUL!!!!!!
  4
  23
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 17 Octombrie 2014 21:16
  82.137.14.***
  Total ineficiente. Un om o conduce, iar unul il pazeste pe celalalt sa nu fure. Ce sa fure?
  Cand e ud pe jos, de la ceata, nu aduna nimic, nici macar frunzele.
  Cand este uscat mai aduna cate o frunza.
  Dupa ce ca este achizitionata la un pret exrbitant, mai platim si 2 oameni, adica la 4 masini, 8. Plus inca doi care vin cu masina si le incarca sa le duca la sediu.
  Suntem de rasul curcilor.
  VOTATI PSD, si tara va fi plina de iobagi.
  19
  5
  Raportează
 • postat de scarbitul
  Vineri, 17 Octombrie 2014 20:56
  5.13.159.***
  nu va face-ti griji baieti..(postaci pro si contra)......fudulul de la primarie il va urma pe Iancu de la Poli Timisoara.........asa a declarat M. Dragomir la protv sectiunea sport.......miercuri seara....asadar luati-va ramas bun de la el....pupati-va , ca apoi sa-i plinge-ti pe umar.......dintzosul ....isi etaleaza dantura pe panou electoral impreuna cu Ponta la intersectii......javra ordinara....penalul....fripturist.
  25
  4
  Raportează
 • postat de lehamite...
  Vineri, 17 Octombrie 2014 20:24
  5.13.205.***
  niste inculti nesimtiti pe numele lor MARIUS STANICA(un idiot care-si permite sa jigneasca),mickey mouse(un sustinator al betivului care a distrus tara si mai nou a curvei lui) si alti 5-6 ca nu sunt mai multi,care-si permit sa jigneasca un om ales de majoritatea unui oras ,isi permit zi de zi, sa ne dea noua lectii despre civilizatie ,coruptie ,curatenie,chiar politica!!!scursuri ale societati galatene,care consuma oxigenul degeaba pe pamantul asta!!!
  3
  23
  Raportează
 • postat de PC
  Vineri, 17 Octombrie 2014 18:44
  83.103.238.***
  Alta putere , alte interese . Se pare ca beneficiarii din timpul guveranarii PDL , nu mai au acces "liber" la contracte asa cum aveau cand Udrea era ministru. Contracte cu dedicatie au fost in toate guvernarile fie de stanga sau de dreapta. Sunt surprins in ultima vreme ca ziarul care detine monopol local nu a sesizat cate contracte cu dedicatie s-au dat in timpul guvernarii Boc ! Dupa cum ataca guvernarea PSD , care e cauza toturor rautatilor , se pare ca independenta inseamna sa o sustii "protejata" lui Base , Udrea , si pe "ghinionistul" cu 6 case Iohannis. Asta da "deontologie jurnalistica" !
  5
  31
  Raportează
 • postat de Alegator
  Vineri, 17 Octombrie 2014 18:09
  89.137.227.***
  O titirisca din aia nu cred ca face mai mult de 50 de milioane vechi la cat randament poate sa dea.Iar tu mai Tudorele sa-ti cumperi tu una din aia la pret de Mercedes!
  19
  7
  Raportează
 • postat de Karl Marx
  Vineri, 17 Octombrie 2014 16:33
  81.12.150.***
  Tot timpul cind alesii sunt acuzaţi de lucruri necurate apare cite unul ca "Galatean mandru", care sa spuna ca e la mijloc o mizerie politica, ca e o facatura etc!!!
  Cind naiba vom scapa oare de postacii cu carnet de partid???
  30
  12
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Vineri, 17 Octombrie 2014 16:27
  109.102.62.***
  Vad ca multi amentinta cu DNA-ul si cu altele. Voi nu vedeti ca Stan a fost acuzat de n-spe ori si de fiecare data a iesit curat? De multe il puteti acuza pe Stan, dar ca e prost nu. Sa fim seriosi, astea sunt legile tampite in Romania, trebuie licitatie. S-a facut licitatie, s-a contestat si de aici lasati legea sa isi spuna cuvantul. Deocamdata Stan macar beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
  In acest moment Stan a iesit din PNL si Viata Libera il ataca abia acum.
  9
  35
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 17 Octombrie 2014 16:11
  5.13.201.***
  Aceeasi reactie din partea sustinatorilor puscariasilor pesedisti:insulta.Fara argumente,fara nimic.Baiete,fa-ti veacul in fata la Romarta Veche,fa provizii de chiftele si exerseaza trasul cu prastia sa-ti poti aproviziona patronii cazuti la cusca.P-aci lumea semnaleaza nemultumiri la activitatea factorilor de decizie din oras si din tara,,deci pupator de fese sunt cei din clica ta.Eu nu cred ca am luat partea cuiva,asa cum faci tu,doar consider boala secolului mafia pesedista.
  31
  12
  Raportează
 • postat de satul de pupatori in popou
  Vineri, 17 Octombrie 2014 15:29
  86.34.10.***
  aceleasi scursuri:mickey mouse ,marius stanica ,akbar ,primaru traseist,primarele fripturist . Aceiasi pupatori de popouri,prezenti la datorie zi de zi!!!!
  13
  28
  Raportează
 • postat de alah akbar
  Vineri, 17 Octombrie 2014 14:16
  5.13.130.***
  voi nu stiti ca psd-ul e alcatuit din rahat si din manipulare
  30
  15
  Raportează
 • postat de @Tudorel
  Vineri, 17 Octombrie 2014 13:46
  82.137.14.***
  Si-n cate din tarile alea dezvoltate se fac licitatii ca sa se cumpere la pret dublu de cat ofera reprezenranta? Ia zi, si tu esti in echipa de zgomote a lui Stan, Pucheanu et Co.? Ce gust au jambierele?
  25
  10
  Raportează
 • postat de Nu va lasati prostiti
  Vineri, 17 Octombrie 2014 13:29
  82.137.10.***
  @Cetatean: utilajele nu-s aduse din $tate, sunt facute la filiala Tennant din Germania. Vezi c-au mai cumparat si altii de prin tara dar vezi si la ce pret...
  24
  10
  Raportează
 • postat de Cetaten
  Vineri, 17 Octombrie 2014 13:06
  89.137.230.***
  @eu:
  Bai dar voi chiar așa ușor sunteți de manipulat. Se face comparație cu un pret al unor utilaje din America?
  Si IPhone-ul e mai ieftin acolo. Asta ce înseamnă, ca cineva ne arde rău?
  7
  16
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 17 Octombrie 2014 12:50
  84.117.40.***
  Ma postac prost, ai dificultati in a intelege ce scrie in articol?
  Nu se plange nimeni de achizitie, se plange de faptul ca au fost cumparate cu pret dublu.
  Dupa ce ca bagati mana in banul public pana la umar, va mai simtiti si ofensati cand sunteti criticati.
  Vedea-v-as la canal!
  30
  11
  Raportează
 • postat de Tudorel
  Vineri, 17 Octombrie 2014 12:38
  109.166.137.***
  Toate tarile dezvoltate au asemenea maturatori si aviz comentatorului cu aspirator+tico....din ala sa folosesti la tine in ograda bai baiatule! Felicitari Primariei si serviciului Ecosal Galati!
  20
  27
  Raportează
 • postat de Tudorel
  Vineri, 17 Octombrie 2014 12:33
  109.166.137.***
  Daca ar fi dupa voi nicio achizitie nu e buna, si in plus...observ o gramada de analisti politici pe aici. Cand se face ceva voi tot criticati si sariti cu gura repede, apai de asta nu merge nimic in tara asta...pe langa politicieni si poporul e de *****.
  17
  30
  Raportează
 • postat de Păi dacă și luați un Tico cu aspirator, ieșeați mai ieftin. Sau un scuter, unul conduce, altul din spate aspiră și altul de pe scuter udă cu bidonul, ca la piață.
  Vineri, 17 Octombrie 2014 12:13
  92.86.70.***
  Băi pramatiilor din primărie, la prețul ăsta luați un Tico și un aspirator la 220 V cu generator de 220 V și trăgeați mizeria direct în portbagaj, într-un sac.
  24
  10
  Raportează
 • postat de Simona
  Vineri, 17 Octombrie 2014 11:46
  81.12.149.***
  Am văzut zilele trecute un utilaj de acest gen prin Ţiglina 1 care mai mult împrăştia frunzele de pe trotuar decât să le aspire..
  Cum au putut achiziţiona astfel de utilaje care costă fiecare mai mult decât un apartament cu 2 camere? Âştia din Primăria Galaţi care au făcut jocurile trebuie spânzuraţi!
  FRAŢILOR, haideţi să ne unim şi să-i exterminăm pe aceşti nesimţiţi care ne fură de la gură tot ce vor muschii lor !!!
  26
  16
  Raportează
 • postat de Primarele Fripturist
  Vineri, 17 Octombrie 2014 11:43
  79.116.97.***
  Pai al nostru primare,traseist si fripturist, mai bine ar repara Gropzilele din oras si sa lase vrajeala....Dar de,parandaratul banuiesc ca iese mai usor din astfel de torocale :))))
  28
  11
  Raportează
 • postat de Mai bine luau moto prășitoare....mai mari nu ați găsit fraților? Mare prostie la Primărie !!!
  Vineri, 17 Octombrie 2014 11:05
  92.86.70.***
  Incompetența și mai alaes prostia zace în Primărie, niște incapabili, fără neuroni, fără educație minimă tehnologică și cred că niște handicapați locomotor ce nu au mers pe trotuar sau prin cartiere. Cum să ei niște scule așa barosane inadecvate îngrămădeli și haosului de pe trotuare? Mai bine luau aspiratoare stradale, fără să mai spele, sunt mai ușoare, manevrabile și mai înguste. Nu este nevoie de spălare pe trotuare, aspirare praf, frunze și gunoaie se adaptau mai bine pe trotuarele noastre înguste.
  22
  7
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:59
  5.13.201.***
  Cand am spus ca achizitia astora a fost facuta ca sa spele bani in campania electorala, au sarit pupatorii de fese pesediste in sus.Pe zi ce trece toti maharii PSD sunt stransi in grupuri pe la usile DNA-ului.Acum poate inteleg si fraierii pentru ce sunt atat de disperati toti sa-l scoata pe Ponta presedinte si sa puna pe butuci sistemul de justitie care a inceput sa-si faca treaba.Ganditi-va cati fosti ministri,unii de prin Galati,sunt cercetati in dosarul Microsoft,alte legende pesediste au fost desconspirate ca au furat padurile tarii,Miron Mitrea a primit cativa ani de bulau,monstrul sacru Voiculescu face pe varanul in celula,toata gasca din jurul lui Nastase e anchetata pentru zeci de faradelegi.P-astia vreti voi sa-i aduceti in situatia de a acapara controlul absolut al tarii?Pai in cazul asta regimul Ceausescu a fost de vis,cu locuinte acordate tinerilor, cu serviciu obligatoriu,cu pedepse exemplare pentru cei prinsi la furat,talharilor si violatorilor.PSD este o plaga de tipul Ebola abatuta asupra tarii,care contamineaza orice atinge.Asta va doriti voi pentru copiii vostri, ca singura sansa la un viitor cat de cat decent sa fie emigrarea spre tari straine?
  31
  14
  Raportează
 • postat de Toe
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:56
  5.13.233.***
  Nu va fie frica DNA-ul pica!!Din decembrie,ciocul mic, ca suntem peste tot! Traiasca tandemul ponta președinte Dragnea PM!!!
  5
  30
  Raportează
 • postat de Un fraier care-si plateste darile la stat
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:47
  5.13.164.***
  Mariusica fara frica,care mai vrea macar un mandat de primar,pentru a face bine nenorocitilor de galateni,pe un salariu de 1000 de euro pe luna.Eu pun pariu ca aceasta noua escrocherie, nu a avut studiu de fezabilitate facut ,de una din firmele dragi lui cap de chisca,si din cauza asta s-a intamplat, din nou aceasta sifonare de bani,in care marele primar, al Noului Galati, este expert.Vai,domnul Stan,iar o sa le mai dai o masa gratis(adica din banii tai,castigati golaneste,asa cum se vede,pentru ca tu esti mai instarit si ai vorba aia alte posibilitati),si apoi sa-i faci nesimtiti,ca isi permit sa te mai traga de maneca,pentru manariile din primarie.Sper,cat de curand,sa se faca o ancheta obiectiva si vinovatii sa plateasca.
  24
  10
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:42
  213.218.53.***
  pentru idiotul de ieri care tot tine cu PSD si tot se da rotund, sa ii mai scriem niste fapte reale despre PSD, acest cancer al Romaniei:


  - (fostul) deputatul PSD Mugurel Surupaceanu este condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul ‘Buldotancul’ - tribunalul Gorj

  - (fostul) primarul Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare - aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu

  - (fostul) parlamentar PSD Emil Cutean, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

  - (fostul) senatorul PSD Sorin Lazăr a fost condamnat de instanţa supremă la şase luni de închisoare, pentru ca si-a recunoscut fapta

  - (fostul parlamentar, fostul ministru) PSD Miron Mitrea condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale.

  - (fostul prim ministru) Năstase Adrian, deputat PSD, condamnat in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare

  - (fosta deputata) PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnată de ICCJ la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzată de conflict de interese

  - (fostul deputat) PSD Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv de judecătorii Înalte Curți de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

  - (fostul deputat) PSD Ion Dumitru a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare

  - (fost ministru) PSD Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, luni, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare


  Parlamentari PSD trimişi în judecată (mai sunt vreo 2 de la PNL cel de la PC il consider tot PSD) :

  1. Deputatul PSD Vlad Cosma. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti i-au trimis, în aprilie 2014, în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi pe fiul său, deputatul Vlad Cosma (PSD), sub acuzaţia de fapte de corupţie.

  2. Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu. A fost trimis în judecată în aprilie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită.

  3. Senatorul PSD Ovidiu Marius Isăilă, aflat sub control judiciar, a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2014, în sarcina acestuia reținându-se trei infracţiuni de trafic de influenţă, două în formă continuată şi una în formă simplă, şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  4. Senatorul PSD Victor Mocanu. A fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de contracte ilegale încheiate în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

  5. Deputatul PSD Nicolae Liviu Dragnea. A fost trimis în judecată în octombrie 2013 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

  6. Deputatul PSD Marian Ghiveciu. A fost trimis în judecată în decembrie 2011 de procurorii DNA, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată“.

  7. Senatorul PC Mircea Banias. A fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2012, alături de alte 38 de persoane, în dosarul privind fapte de corupţie din Vama Port Constanţa. Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, senatorul Mircea Banias este acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

  8. Ion Stan, fost deputat PSD. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în februarie 2013, trimiterea în judecată a deputatului Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit Agerpres. El este acuzat că ar fi pretins sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul. Dosarul lui Ion Stan a fost înaintat spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  Parlamentari PSD urmariti penal

  1. Senatorul PSD Alexandru Mazăre. Procurorii DNA au dispus în aprilie 2014 începerea urmăririi penale faţă de senatorul PSD Alexandru Mazăre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, acuzându-l pe fratele primarului Constanţei că nu a declarat un cont deschis în Israel în care o societate comercială a virat 80.000 de euro.

  2. Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr. DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, a început în mai 2014 urmărirea penală sub acuzaţia de abuz în serviciu, în vremea când era primar al comunei Strungă.

  3. Senatorul PSD Alexandru Cordoş. Procurorii anticorupţie au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul PSD Alexandru Cordoş în august 2014, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a făptuitorului.

  4. Senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăliescu. Senatorii jurişti au decis, pe 13 octombrie, să amâne până pe 28 octombrie avizul pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul „Microsoft“.

  5. Deputatul PSD Adrian Simionescu. Procurorii DNA au dispus, în septembrie 2014, începerea urmăririi penale împotriva deputatului PSD Adrian Simionescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi complicitate la evaziune fiscală.

  6. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD este urmărit penal de procurorii DNA în dosarul Laura Georgescu – CNA, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

  7. Deputatul PSD Mircea Drăghici. Procurorii DNA au început în martie 2013 urmărirea penală împotriva lui Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a deputatului PSD Mircea Drăghici şi a 40 de primari. Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

  8. Senatorul PSD Dan Şova. Procurorii DNA au început urmărirea penală în august 2014 pentru fapte de corupţie. DNA arată că Şova ar fi păgubit statul cu 3,4 milioane de lei în urma încheierii a trei contracte de reprezentare juridică, contracte semnate cu Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari în 2007-2008. Dan Şova, care la acel moment era reprezentant legal al casei de avocatură „Şova şi Asociaţii“, e acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, „cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul“.

  9. Senatorul PSD Nicolae Bădălău. Procurorii DNA l-au acuzat, în octombrie 2013, de trafic de influenţă pentru că ar fi apărat interesele unei reţele infracţionale care viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism de evaziune. În doi ani, statul a fost prejudiciat cu 50 de milioane de euro, susţin procurorii DNA.

  10. Senatorul PSD Ilie Sârbu, deputatul PSD Ioan Adam şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. DNA a anunţat pe 15 octombrie că a început urmărirea penală faţă de Ilie Sârbu – senator PSD şi socrul lui Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc – deputat PSD, Ioan Adam – deputat PSD şi Adam Crăciunescu – director general al RNP Romsilva.

  mai sunt 2 de la PDL si 1 de la UNPR.
  Dat fiind ca guvernul de ceva timp este PSD nu se poate invoca ca justitia pedelista sau justitia pesedista.  Sa mai adaugam idiotilor o stire noua, ca PSD a obtinut un ajutor marilor consumatori energetici ca sa salveze locurile de munca care vor fi subventionati de "consumatorii mici". Ghiciti cine sunt acestia ??? celelalte firme mici si populatia !

  La fel ca si cu taxa de 7 eurocenti care circula de la benzinarii (a se citi buzunarile oamenilor si firmelor care alimenteaza carburnati in tara asta) se intorc 4 eurocenti doar la firmele "care trebuie" dar la populatie NIMIC !

  Este o alta modalitate de a subventiona, mai exact FURA DIN BUZUNARUL POPULATIEI si a da firmelor ( ca si reducerea CAS care a fost facuta la angajator si nu la angajati).

  Asa ca PSD ii pasa drept undeva de populatia si de cetateni si de social-democratia care o afiseaza, dar lipseste cu desavarsire.


  In programul dlui Victor Ponta scrie - citez :

  "- Creştere competitivitate (intrare în Top 15 european şi top 40 mondial), dar şi atractivitate pentru investiţii (în special prin reducerea impozitării muncii şi prin stabilizarea legislaţiei fiscale – menţinerea cotei unice în zona agenţilor economici, reducerea numărului de taxe şi a birocraţiei fiscale)"

  ADICA mentinerea cotei unice de 16% la firme si readucerea grilei de impozitare pentru angajati !!!!
  Adica pentru salariati sa ii ia dracu, daca Ponta castiga alegerile prezidentiale, o sa fie o grila de impozitare pe patru niveluri - 8%, 15%, 25% si 40%.

  Acum ca o sa fie 8% ar fi bine pentru cei mai saraci, dar credeti ca cei cu 25% sau 40% vor mai sta prin Romania ???
  Vor emigra iar, valuri, valuri, ca pe timpul lui condamnatului lacom nesatul Adrian Nastase, si atunci economia ROmaniei va ramane de genul unei economii de sclavi foarte ieftin platiti.
  De ce nu introduc la firme grile de impozitare pe baza marimii profitului ??? ca doar cica sunt social-democrati !!
  Ca aia din fruntea PSD nu stau ei in salarii, ci in firme.
  29
  18
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:40
  83.103.186.***
  Domnilor jurnalisti, va rugam sa sustineti cu toata puterea Justitia din Romania. Dumneavoastra ati sesiat, mai departea e treaba judecatorilor. Daca sunt aspecte ilegale in licitatiile de atribuire a contractelor la Primarie, Justitia isi va face datoria si cei in cauza vor merge la inchisoare si vor plati si prejudiciul adus. Imi pare rau ca drumul clasei politice spre o societate normala trece prin puscarie dar altfel nu se poate.
  16
  17
  Raportează
 • postat de Contribuitor
  Vineri, 17 Octombrie 2014 10:21
  89.122.80.***
  Banii aruncati pe maturatori e o gluma fata de ce intentioneaza primaria sa faca.
  Pentru repararea a 50m de surpatura de pe strada Stadionului, fara a avea macar habar ce e de facut (dupa 4 luni de cand s-a produs surparea), primaria aloca 1 million euro.
  Cu 1 million euro se fac de la zero la gata cel putin 150m de autostrada; in Galati cu acesti bani se repara 50 de strada existenta cu cate o banda pe sens (ca sa nu mai zic de durata executiei de 1 an!)
  29
  20
  Raportează
 • postat de Maturel
  Vineri, 17 Octombrie 2014 09:32
  82.208.137.***
  Dap, era mai bine cu maturile ancestrale.
  Avea lumea locuri de munca ...
  18
  18
  Raportează
 • postat de Alegator
  Vineri, 17 Octombrie 2014 09:15
  89.137.227.***
  Alesii nostri locali sunt cel putin inconstienti .Vad la televizor ca sunt arestati coruptii pe capete , in toata tara , si bine se procedeaza, si ai nostri continua cu tot felul de ilegalitati pentru a se imbogati pe seama celor care le dau votul .Cand ajung sa fie arestati tipa ca din gura de sarpe ba ca nu suporta detentia , ba ca Basescu e de vina etc , etc.Cui ii trebuie maturatoarele alea la asa pret exorbitant?Sunt curios,nu se sesizeaza nimeni?
  29
  24
  Raportează
 • postat de Grig
  Vineri, 17 Octombrie 2014 08:47
  86.124.203.***
  Dumnezeu nu da cu parul ci cu DNA-ul, si cum mai toate achizitiile din primarie sau prin primarie sunt la de doua ori pretul e imposibil ca in curand sa nu vedem desanturi ale DNA si pe la primaria noastra draga
  30
  18
  Raportează
 • postat de fl
  Vineri, 17 Octombrie 2014 08:33
  194.102.208.***
  "NOUL" GALATI, cu... tichie de margaritar si conducere de rahat... de maidanezi
  29
  22
  Raportează
 • postat de CETATEANUL TURMENTAT
  Vineri, 17 Octombrie 2014 08:16
  5.13.146.***
  IMPREUNA CU BORFASII DELA PNLPDL FAC CE VOR!
  NUMAI CA SUPRAFATA DE MATURAT CU ACESTE MASINI ESTE OCUPATA CU ZECI DE MASINI DE A LUNGUL TROTUARILOR!! SI PE UNDE VA MATURA DOAR IN FATA PRIMARIEI SI PREFECTURII!!
  16
  16
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 17 Octombrie 2014 08:14
  193.230.156.***
  A CUI O MAI FI SI ACEASTA AFACERE?????????????? DIN PRIMARIE.
  30
  20
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Vineri, 17 Octombrie 2014 07:26
  89.136.5.***
  Cand comentam in articoll trecut ca e suspect de mare valoarea maturatorilori, m-am trezit instant cu zeci de minusuri ba chiar si cu comentarii care imbrobodeau lumea cum ca suma e corecta si achizitia oportuna (dar ce pret poti pune pe parerea unor postaci interesati de musamalizarea afacerii?)
  Iata ca apar la iveala tot mai multe semne de intrebare cu privire la legalitatea actiunilor conducerii "Noului Galati"; necazul e dublu: pe langa faptul ca orasul e slutit zi de zi si decade vazand cu ochii, mai sunt tocati si banii cetatenilor aiurea.
  25
  34
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 17 Octombrie 2014 07:24
  5.13.208.***
  prostii platesc impozite si smecherii cheltuiesc, hotesc.
  25
  27
  Raportează
 • postat de L. DRACnea
  Vineri, 17 Octombrie 2014 06:33
  84.117.42.***
  Sa nu ma intrebati cum am facut primul miliard de euro , pe toate celelalte le pot justifica ! La fel ca multi dintre membrii nostri de partid: Adrian Nacase, Hrebe N. Giuk, olandezu Van Ghelye, Myky Spaga, Tata Socru (cu Daciada), Felix Motanu , Patricidu( pardon, astia doi erau de la alte partide, dar veneau mereu la sedintele noastre de partid) etc.
  27
  29
  Raportează
 • postat de Primaru Traseist
  Vineri, 17 Octombrie 2014 06:03
  84.117.42.***
  Iar borfasii astia de la PeSeDe ? Unde se fura ceva in tara asta, sunt implicati si ei ! Lua-v-ar DRACnea pe toti sa va ia, cat mai repede !
  25
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.