Strada Ana Ipătescu este gata (!), după un an de întârziere (FOTO)

Strada Ana Ipătescu este gata (!), după un an de întârziere (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit, pe strada Ana Ipătescu, una dintre cele mai importante artere din Valea Oraşului, se circulă normal. Primarul Marius Stan a inaugurat ieri artera modernizată şi s-a declarat mulţumit de aspectul civilizat al carosabilului, dar nu şi de modul în care s-au desfăşurat lucrările.

După cum am mai scris, strada ar fi trebuit să fie gata pe 10 septembrie 2013, dar la acea dată artera zăcea abandonată, cu reţelele pe-afară, deoarece constructorul, firma Super A Plus K, şi-a cerut insolvenţa şi a lăsat totul baltă. Strada a zăcut impracticabilă până în august 2014, când o altă firmă, Lemacons, s-a apucat de treabă.

Investiţie de şase milioane de lei

„Râdem cu un ochi, plângem cu celălalt pentru că a fost un proiect licitat şi început în 2012 de o firmă care a fost aleasă pentru preţul cel mai mic. Evident, nu a mai avut potenţial financiar s-o finalizeze şi ne-a lăsat cu lucrarea neterminată, aşa cum se întâmplă la noi şi se va mai întâmpla la noi, probabil până când legislaţia privind achiziţiile publice nu va suferi modificările pe care le tot solicită toate primăriile. A trebuit să organizăm iarăşi procedurile de licitaţie şi, după finalizare, lucrările s-au desfăşurat într-un ritm remarcabil. Strada arată aşa cum trebuie, civilizat, carosabilul este impecabil, s-a lucrat şi la reţelele de apă şi de canalizare, la reţeaua de iluminat, au apărut şi flori”, a declarat primarul Marius Stan.

Citeşte şi: Semnal de alarmă/ Lac de acumulare pe strada Ana Ipătescu

Valoarea investiţiei se ridică la 6,1 milioane de lei, din creditul contractat la BRD în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae. Garanţia lucrării este de doi ani.

Fără a căuta nod în papură, trebuie să spunem că strada nu are, în prezent, nici măcar un singur coş de gunoi şi că, în zona refugiului din apropierea autogării, asfaltul de pe trotuar încă nu s-a întărit. Iar platforma din faţa fostei autogări este ciuruită. O veste bună este că, după strada Ana Ipătescu, şi strada Democraţiei ar putea fi inaugurată, poate chiar săptămâna viitoare.

 

Citit 3442 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.