Primăria a fost amendată cu 25.000 de lei din cauza "ploii" cu pungi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria a fost amendată cu 25.000 de lei din cauza "ploii" cu pungi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Primăria a fost amendată cu 25.000 de lei de către comisarii de mediu din cauză că nu a prevenit poluarea cu deşeuri uşoare a împrejurimilor gropii de gunoi a Galaţiului. "Primăria, titularul proiectului ISPA Deşeuri, care a constat în amenajarea unei gropi ecologice la Tirighina, nu a prevăzut în proiect măsuri pentru a împiedica antrenarea deşeurilor uşoare de vânt, conform HG 349/2005", a spus comisarul Liliana Cornea. Potrivit aceleiaşi surse, municipalitatea a contestat sancţiunea.
Ori de câte ori era vânt, pungile depozitate la Tirighina ajungeau tocmai în Triajul CFR. Între timp, cei de la salubritate au curăţat împrejurimile şi, pentru ca deşeurile uşoare să nu mai fie luate de vânt, vor să împrejmuiască groapa de gunoi cu un gard înalt şi să acopere stratul de gunoi cu pământ sau cu deşeuri din construcţii. Lucrările vor fi monitorizate îndeaproape de comisarii de mediu.
Citit 1588 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2012 20:06

1 comentariu

 • postat de Catalin
  Joi, 31 Mai 2012 12:07
  Am si eu o intrebare, si anume: cine va plati amenda aplicata Primariei de catre inspectorii de mediu?Se va pune in aplicare prevederea legala prin care cel care produce daune institutiei va acoperi costurile implicate, si cand se va pune in practica, asa, ca sa invete toti factorii de decizie ca functiile de conducere nu sunt doar pentru fala si salarii mari nemeritate? Nu sunt de acord cu plata amenzilor aplicate Primariei din banii contribuabililor - sa plateasca vinovatii din propriul lor buzunar!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.