Aproape 100 de gălăţeni, INTERNAŢI CU PNEUMONII

Aproape 100 de gălăţeni, INTERNAŢI CU PNEUMONII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 2.200 de persoane cu viroze respiratorii au venit săptămâna trecută la medic. 80 dintre ei au fost internaţi în spitale, din cauza formelor mai severe de boală. Cei mai afectaţi de răcelile de sezon sunt copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, 792 de îmbolnăviri fiind înregistrate la această categorie de vârstă.

În ceea ce priveşte pneumoniile, medicii gălăţeni au tratat, în intervalul de timp 3-9 noiembrie, 330 de pacienţi. 94 dintre aceştia au şi rămas internaţi în spital. Pe lângă şcolari, şi bebeluşii cu vârsta de până într-un an sunt mai sensibili în faţa infecţiile pulmonare. Până în prezent, în judeţul Galaţi nu au fost semnalate suspiciuni de gripă.

Medicii vă sfătuiesc să evitaţi spaţiile închise şi aglomerate, să vă îmbrăcaţi adecvat temperaturilor de afară, să mâncaţi fructe şi legume şi, în cazul apariţiei simptomelor de răceală, să nu luaţi antibiotice fără sfatul specialistului. Puteţi lua, în schimb, medicamente împotriva răcelii, care se pot cumpăra fără prescripţie medicală.

Citeşte şi: Sfatul medicului: Cum ne ferim copilul de răceli şi pneumonii

Citit 656 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.