Dr. Costinela Georgescu: "Nu e normal să le dai copiilor sarmale cu smântână la prânz"
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Dr. Costinela Georgescu: "Nu e normal să le dai copiilor sarmale cu smântână la prânz"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazul elevilor gălăţeni duşi de urgenţă la spital, după ce au mâncat alimente livrate de o firmă de catering, a stârnit reacţii dintre cele mai diverse în rândul opiniei publice şi al medicilor. Director al Serviciului de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, dr. Costinela Georgescu a trimis către Inspectoratul Şcolar Judeţean o adresă prin care a cerut lista cu grădiniţele şi şcolile din municipiu care au încheiate contracte cu firme de catering.

Contracte prin cantinele şcolilor

"Din ceea ce reiese de la primă vedere, programul de servire este necorespunzător şi neadaptat şcolarilor. Nu este normal să le dai copiilor sarmale cu smântână la prânz. Pentru că medicii din reţeaua noastră nu au acces la bucătăriile în care angajaţii firmelor de catering gătesc mâncare, nu avem un control direct asupra acestei activităţi. Astfel, am propus să se încheie contracte cu cantinele unităţilor de învăţământ, acolo unde acestea există. Astfel, prin medicul şcolar, putem supraveghea mai bine ce ajunge în farfuria copiilor", a declarat dr. Georgescu.

Medicul adaugă faptul că inclusiv comitetele de părinţi ar trebui să ia atitudine atunci când în joc este alimentaţia copiilor lor. "Părinţii trebuie să înveţe care sunt regulile unei alimentaţii echilibrate pentru copii. Fără implicarea lor (a părinţilor - n.r.), nu vom putea să îmbunătăţim lucrurile", adaugă dr. Georgescu.

Când vin rezultatele de laborator

Vă reamintim faptul că peste 40 de elevi de la două şcoli gălăţene au ajuns marţi după-amiază cu ambulanţele la Spitalele de Pediatrie şi Boli Infecţioase, la scurt timp după ce mâncaseră masa de prânz la şcoală. Meniul conţinea sarmale în foi de viţă cu smântână. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a deschis o anchetă epidemiologică şi a suspendat temporar, pe durata anchetei, activitatea firmei.

În cursul zilei de ieri, ultimii copii rămaşi internaţi la Spitalul de Pediatrie fuseseră externaţi. Reprezentaţii Direcţia Sanitare ne-au declarat faptul că rezultatele probelor ridicate vor fi disponibile, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Citit 4605 ori Ultima modificare Joi, 13 Noiembrie 2014 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.