După luni de internare şi o operaţie, NICIUN DIAGNOSTIC! Tânăra din Galaţi a cărei BOALĂ este un MISTER

După luni de internare şi o operaţie, NICIUN DIAGNOSTIC! Tânăra din Galaţi a cărei BOALĂ este un MISTER
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra din Galaţi este în stare gravă, iar colegii fac un apel ca fata să fie tratată în străinătate


Vasilica Dediu era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când au început problemele de sănătate. În iarna lui 2014 s-a internat la Spitalul Judeţean cu câteva simptome care nu puneau mari probleme: simple dureri abdominale şi o stare generală alterată.

După o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea lichidului peritoneal şi extirparea unui chist ovarian - fără efectuarea unei biopsii -  făcută de medicii de la Spitalul Judeţean, fata a început să se simtă tot mai rău. A fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi unde s-au probat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boală Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală. După trei săptămâni de internare, doctorii au decis transferul la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", pentru că între timp căpătase şi o infecţie cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnostic ulterior infirmat. Alte două săptămâni de chin şi analize în van se finalizează cu un nou transfer, de data asta la "Fundeni".

 

 

Lupta medicilor cu boala este una contra cronometru, pentru că, de la 50 de kilograme, Vasilica a ajuns la 35, tensiune 8 şi sindrom depresiv. Fata este hrănită acum artificial şi imobilizată total la pat.

Campania "Şi ea vrea să ajungă medic!"

Colegii de la Medicină Generală Galaţi, Universitatea "Dunărea de Jos" au demarat o campanie, prin care solicită sprijinul unui medic din străinătate pentru un diagnostic corect. Fac apel la oamenii cu suflet pentru strângerea unor fonduri necesare unui transfer la o clinică din Europa, astfel încât Vasilica să nu moară cu zile într-un pat de spital.

Vasilica Dediu s-a născut la Buceşti, judeţul Galaţi, într-o familie cu cinci copii, fără posibilităţi materiale: mama este croitoreasă şi tatăl e casnic.

Contul deschis de colegi pe numele fetei este următorul: Raiffeisen Bank Dediu Vasilica RO41RZBR0000060014938722.

“Facem un apel şi la medicii din Galaţi, unii dintre ei profesorii Licăi, cărora le solicităm ajutorul. Vrem să se intereseze de soarta ei şi să îşi dea concursul pentru ca Vasilica să fie salvată”, a declarat Irina Iordănoaie, colega fetei, cea care ţine legătura cu familia şi cu pacienta şi a pus la cale campania.

Citit 3680 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 21:15