CARTIERUL fără PARCURI. Părinţii şi bunicii nu au unde să îşi ducă copiii la joacă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CARTIERUL fără PARCURI. Părinţii şi bunicii nu au unde să îşi ducă copiii la joacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

M-am plimbat aproape trei ore prin împrejurimile cartierului încercând să găsesc un parc, un loc unde să văd copii dându-se în leagăne, în balansoare, pe tobogan sau jucând fotbal. Nu am găsit niciun astfel de loc pentru că el nu există. Singura tentativă de loc de joacă este chiar în spatele mini-mall-ului, aşa cum îl alintă locuitorii, dar aparţine de o grădiniţă şi este îngrădit. Astfel, părinţii şi bunicii care vor să îi scoată pe cei mici la câteva ore de relaxare trebuie să meargă în alte cartiere cu aceştia. „Mergem când în parcul de la Ultimul Leu, când în cel de la turnul de televiziune, când pe faleză. Mai mergem şi în parcul VIVA, că e frumos tare acolo şi fetiţei mele îi place. E păcat că nu avem aici aproape un parc, dar ce să facem? Cei mici au energie, aşa că trebuie să mergem mai departe.”, ne spune Laura Andriescu, o mămică în vârstă de 35 de ani.

Cei din zona Spitalului Judeţean spun că de mult li s-au promis parcuri, inclusiv pe locul fostelor garaje demolate din proximitatea şcolilor 17 şi 29 şi a Colegiului Economic, dar din promisiuni nu s-a materializat încă nimic. „La fiecare alegeri, fie ele pentru primărie, consiliu sau parlamentul european, ni se promit de toate. Mai rămâne să ni se promită că vom avea rampă de lansare pentru rachete în cartierul nostru, că de restul suntem sătui.”, ne spune un domn, râzând. 

Chiar dacă cei mici sunt duşi în parcurile îndepărtate, nici acelea nu arată bine. Cei din cartier se plâng că în parcul de la Ultimul Leu nu este umbră, iar leagănele şi balansoarele sunt cam ruginite, iar în parcul de la turn nu poţi face altceva decât să te plimbi sau să alergi. Iar de terenuri de fotbal pe care să intre orice copil nici nu poate fi vorba în zonă. „Majoritatea maidanelor sunt acum parcări. Păi ce, mai ies copiii să se joace? Chiar de ar ieşi, nu ar avea unde!”, ne mai spune Ilie Florian.

Citit 2275 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.