GUNOAIE aruncate aiurea, lângă containere/ "Cât timp nu se trece la AMENZI, nu putem educa pe nimeni"

GUNOAIE aruncate aiurea, lângă containere/ "Cât timp nu se trece la AMENZI, nu putem educa pe nimeni"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scoşi, cel mai probabil, la curăţenie într-una din activităţile săptămânii „Şcoala Altfel”, câţiva copii din Micro 39 B se amuzau copios la primele ore ale dimineţii de joi (9 aprilie - n.a.), când aruncau sacii cu gunoi într-o groapă de lângă containere, în loc să îi ducă în locul destinat acestora.

Tot acolo l-am întâlnit şi pe Costel Dranga, un domn foarte indignat de faptul că se aruncă gunoaie oriunde. „Atât timp cât nu se trece la amenzi, nu putem educa pe nimeni. Aşa e românul, învaţă doar când suferă. Păi, ce pretenţii să mai ai de la copiii ăştia când vor creşte? Dacă acum aruncă sacii aşa, în gropi, chiar dacă au container la nici 2 metri distanţă, peste vreo 15 ani ce vor face? Vor lovi oameni pe stradă doar pentru că e amuzant?”, spunea omul.

Pentru că este un cetăţean responsabil, Costel Dranga a pus mâna pe telefon, a sunat la Ecosal şi a cerut ca o echipă de salubrizare să vină şi să strângă gunoiul, însă aruncă toată vina în cârca oamenilor. „Ecosalul îşi face treaba foarte bine. În fiecare zi trec măturătorii, strâng, fac curăţenie, dar dacă oamenii sunt nesimţiţi, nu putem evolua. Ne place să ne plângem pe la televiziuni şi ziare că avem un oraş murdar, că trăim cu gunoiul la nas, dar ne este lene să îl aruncăm la ghenă sau tomberon. Ne credem mai amuzanţi dacă îl lăsăm aşa, unde vrem! Şi mai rău este că şi pe cei mici îi învăţăm să facă la fel”, a mai spus omul, furios.

Citit 2348 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.