Beciuri sub garaje, scandalagii de noapte şi maşini lăsate la întâmplare, în Micro 39 B

Beciuri sub garaje, scandalagii de noapte şi maşini lăsate la întâmplare, în Micro 39 B
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu mulţi ani, pe baza unei autorizaţii primite de la primărie şi de la cei care conduceau, la acea vreme, oraşul, mulţi locatari ai cartierului Micro 39 şi-au ridicat garaje cu fundaţie, iar sub garaj şi-au construit beciuri. Oricât de mult ar încerca unii să mascheze aceste lucruri, gurile de aerisire de deasupra garajelor îi dau de gol, iar ceilalţi locuitori ai zonei spun că demolarea este singura soluţie pentru a înfrumuseţa cartierul. Unii sunt chiar mai norocoşi de atât, iar în faţa garajelor au şi mese unde pot să se relaxeze, la un joc de şah sau table. „Poliţia nu păzeşte nimic. Vara se adună golanii la mesele astea, beau şi fac scandal până dimineaţa. Când văd o maşină de poliţie, fug, iar apoi se întorc. Cum putem noi să scăpăm de ei? Sunt mulţi şi nici nu le putem atrage atenţia, că poate devin violenţi”, se plânge Aurel Onica. Oamenii spun că soluţia ar fi instalarea de camere de supraveghere în jurul blocurilor şi intensificarea patrulării de către poliţia locală, însă momentan nu s-a întâmplat nimic din aceste lucruri.

Garaje cu nemiluita

Aproape că nu există bloc în Micro 39 B în jurul căruia să nu fie măcar cinci garaje, care ocupă loc cât pentru 15-20 de maşini. Cei care au maşini, dar nu sunt proprietari de garaje, sunt foarte nemulţumiţi de faptul că locurile de parcare sunt foarte puţine, comparativ cu numărul autovehiculelor. „Parcări sunt doar în unele zone ale cartierului, dar şi acolo sunt insuficiente. E normal, acum avem toţi câte o maşină, dar locuri de parcare sunt la fel de puţine ca acum 15 ani, când cine avea maşină era om cu bani. Nu se mai poate aşa, am ajuns să ne lăsăm maşinile pe spaţiul verde, să ocupăm trotuarele. Vrem locuri de parcare, nu garaje. E timpul pentru schimbare şi în cartierul nostru!”, ne-a transmis un şofer, pe un site de socializare.

Oamenii se plâng că foarte mulţi dintre proprietarii de garaje îşi ţin maşinile în faţa acestora, în timp ce  spaţiul dinăuntru este folosit pe post de magazie sau depozit. „Unii îşi ţin murăturile acolo, alţii diverse mobile pe care nu le mai folosesc prin casă. Vara scot şi fac grătare, iar unii dintre ei au chiar un fel de garsonieră în garaj, cu canapea, cu masă, cu frigider. În campania electorală, primarul de acum a spus că vrea să facă din Galaţi un oraş civilizat, să avem locuri de parcare, să nu mai stea maşinile împrăştiate. Ori, nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Dar vrea să pună taxe pe locurile de parcare deja existente. Pe ce considerente?”, a mai spus Mihai Măndiţa.

Trotuarele au nevoie de reparaţii

Din cauză că nu au mai fost refăcute de mult şi au fost expuse, ani la rândul, la intemperii, trotuarele din Micro 39 B au nevoie urgentă de reparaţii. Cel mai greu să circule pe ele le este persoanelor cu handicap locomotor, deoarece starea precară în care se află nu permite trecerea scaunelor cu rotile. Până şi mersul în cârje e periculos, deoarece orice groapă poate însemna o capcană. „Soţia mea e în scaunul cu rotile de ani buni. Îmi e frică, sincer, să o scot pe stradă, că nu am pe unde să o plimb. Pe trotuare nu avem loc de gropi şi de maşinile parcate până în grădina blocului, iar pe stradă trec şoferii cu nişte viteze ameţitoare. Pe unde să mergem? Primăria nu face nimic, de fapt nimeni nu face nimic pentru noi, cei cu probleme. Vor doar bani, taxe. Atât ştiu ei!”, ne-a spus un bătrân.

Citit 2642 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.