Salturi cu paraşuta de la 3.000 de metri

Salturi cu paraşuta de la 3.000 de metri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Am părăsit avionul aşa cum fusesem învăţată, cu mâinile întinse frumos şi simetric; trebuia să mă comport ca şi când aş fi avut aripi” *

Vreţi adrenalină pură şi o senzaţie de libertate absolută, cum n-aţi mai trăit? Ce ziceţi de un salt de la 3.000 metri? O cădere în gol câteva zeci de secunde cu peste 180 km/h, o incursiune prin nori şi apoi, la 1.200 metri, se deschide paraşuta pentru a coborî, în siguranţă, pe pământ. Unde? La aerodromul Vădeni!

Începând de astăzi, puteţi sări cu paraşuta, de la 3.000 de metri, în tandem cu un instructor. „Vinovaţi” sunt evident, Albert Malaxa, un împătimit al zborului, şi Aerial Club, şcoala de zbor pe care a fondat-o în 2003.

Saltul îl veţi face de pe o aeronavă Antonov 2, o legendă a aviaţiei. Cristian Deceanu, un alt împătimit al zborului, spune despre AN2 că este „un adevărat cal de curse al aviaţiei utilitare, care poate face absolut orice: transport, stropiri, lansări paraşutişti, filmări aeriene, supraveghere aeriană, aeroambulanţă!”.

Extraordinar de robust, versatil, foarte sigur, foarte simplu, Antonov 2 este perfect pentru zborul şi saltul dumneavoastră în perfectă siguranţă. Iar pentru a sări nu-ţi trebuie decât o stare de sănătate bună şi atenţie ca să asculţi şi să urmezi întocmai instructajul care ţi se face înainte. Atât.

Vreţi să ştiţi ce trăiri vă aşteaptă din înaltul cerului şi până jos, pe pământ? Citiţi mărturiile care urmează:

Injecţie cu adrenalină

„Saltul cu paraşuta este cea mai puternică senzaţie de libertate pe care o puteţi trăi vreodată. V-o spun din propria experienţă! Fiţi fără grijă, întoarcerea pe sol este mai lină decât vă închipuiţi! Instructorul cu care am sărit eu mi-a spus: «Sunt ca un medic care îşi injectează pacienţii cu adrenalină… propria lor adrenalină»”, ne-a mărturisit Sebastian Radu.

„Ca şi cum aş fi avut aripi”

Iată ce spune Luisa, despre primul ei salt cu paraşuta: „Într-o toamnă am urcat pentru prima oară în avion, având şi eu ce avea Micul Prinţ, o paraşută a mea, portocalie şi un pic mai mică. Drumul până la stele fu zgomotos şi nu foarte anevoios. Pândind pe uşa deschisă a avionului, am realizat şi eu ce mică era planeta pe care locuiam. Era totuşi cea mai frumoasă... Nu eram singura, erau şi alţi camarazi cu mine dornici să cotrobăiască cerul şi norii, şi păreau mai grăbiţi şi mai nerăbdători ca mine. Aşa că am plecat ultima...”

„Îmi amintesc că am părăsit avionul aşa cum fusesem învăţată, cu mâinile întinse frumos şi simetric, trebuia să mă comport ca şi când aş fi avut aripi. Apoi... mi-e greu să vă spun ce s-a întâmplat şi lucrurile pe care le-am văzut. Sigur am zburat şi cerul albastru al Micului Prinţ era acum al meu!”.

Dacă tot ce vă mai doriţi acum este să încercaţi saltul cu paraşuta, puteţi obţine relaţii şi vă puteţi face rezervări la 0723 196 944.

Şi încă o veste bună: în curând se va deschide o şcoală de paraşutism, tot la Aerial Club, pe aerodromul Vădeni.

Foto: Alex Nicolau şi Total Air

Citit 2904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.