Gogoşi şi coifuri pentru o şcoală nouă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevii şi dascălii de la Şcoala Nr. 2 Chiraftei au vândut diferite obiecte confecţionate de ei ca să strângă bani pentru o şcoală nouă *

Şcoala Nr. 2 din Chiraftei mai are puţin şi cade în capul elevilor şi profesorilor. Situaţia trenează de ani de zile, dar nimeni nu a mişcat un deget.

Cu banii de la Guvern s-au renovat o mulţime de instituţii de învăţământ din judeţ, care puteau să mai aştepte, mai ales că  duceau lipsă de elevi. Niciun leu nu s-a alocat însă pentru Şcoala nr. 2 din Chiraftei unde studiază peste 160 de elevi.

Sătui să înveţe în asemenea condiţii, elevii şi profesorii de aici, în frunte cu directoarea Daniela Chelaru, au apelat la măsuri disperate, dar paşnice. Ieri, au organizat un târg  au scos la vânzare tot felul de obiecte pe care le-au confecţionat la orele de educaţie tehnologică: coifuri, căsuţe pentru păsări sau scaune.

Nu este prima acţiune de acest fel în încercarea de a sensibiliza autorităţile locale sau Inspectoratul Şcolar Judeţean. La sfârşitul anului trecut, ei au vândut plăcinte prin sat şi au reuşit să strângă aproximativ 200 lei,  o suma insuficienta pentru refacerea şcolii, dar care reprezintă măcar un început.

Situaţia este cunoscută şi la nivelul ISJ: „A existat un proiect de construire a unei noi şcoli la Chiraftei cu bani de la Banca Mondială, însă, din motive necunoscute, în etapa de evaluare, s-a sistat acordarea banilor. ISJ Galati a trimis la minister  o lista cu şcolile din judeţ care necesită reabilitări, iar pe listă se regăseşte şi Şcoala din Chiraftei. În măsura în care vom primi fonduri pentru investiţii va fi prinsă şi şcoala din Chiraftei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, inspectoarea de specialitate Nicoleta Crânganu.

Este însă puţin probabil ca Şcoala din Chiraftei să primească anul acesta fonduri. În judeţul Galaţi există deja în jur de 70 de şantiere începute şi nefinalizate din lipsa banilor pe fondul crizei.

Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.