Gălăţenii cer anchetarea penală a privatizării malului Dunării

Gălăţenii cer anchetarea penală a privatizării malului Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se pare că malul interzis al Dunării va fi vândut pe bucăţi * Zeci de maşini „bengoase” au oprit pe dig în ultima vreme, iar proprietarii au inspectat zona *

Cititorii „Vieţii libere” continuă să ne scrie, cu virulenţă, în chestiunea „privatizării” malului Dunării, de la Zona Liberă şi până la lacul Zătun. Am primit sute de mesaje în ultimele zile, acuzaţiile curgând cu duiumul la adresa autorităţilor. Cea mai acuzată instituţie este Direcţia Silvică Galaţi, care este considerată principala vinovată de situaţia creată.

Iată ce spune, cu bun simţ şi cu logică, cititorul nostru  Vasile Marius: „Aberaţiile legislaţiei de dinainte de 1989 au în continuare consecinţe. Pădurea în cauză a rămas în picioare pentru că are şi rolul de a proteja de valuri digul, când Dunărea este umflată, în consecinţă trebuia să fie administrată de cine administrează digul, nu de Silvic. Oare o fi şi acordul de la Apele Române atunci când s-a schimbat proprietarul?”

„Vreau şi eu, în rezervaţia de la Adam, cele 5 ha de pădure unde le-a avut tata, nu tufele care mi le-a dat Direcţia Silvică, spunând că nu se poate, că-i zonă de rezervaţie (că doar vâna Ceauşescu acolo)”.

„Tot aşa a cedat Direcţia Silvică şi terenul împădurit dintre Micro 20 şi Universitatea Danubius (N.R.: o altă golănie, de care vă vom povesti în ediţiile viitoare). Se zicea că pentru amenajarea de parc şi zonă de agrement. A ieşit un SELGROS şi COZAMIN.”

Foarte mulţi dintre cititorii noştri cred că este cazul ca DNA să se autosesiseze, deoarece sunt suspiciuni grave de corupţie în toată această poveste.

Dincolo de toate acestea, trebuie să vă spunem că este foarte posibil ca în perioada următoare proprietatea Alessiu (adică cele 32,4 ha de pădure interzisă gălăţenilor de pe malul Dunării) să se vândă în parcele mai mici. Deja pe dig au fost văzute în ultimele zile zeci de maşini foarte scumpe, care opresc din loc în loc pentru ca ocupanţii să studieze terenul împădurit.

Şi în cercul dealerilor de terenuri din Galaţi circulă informaţia că există numeroşi oameni cu bani care vor câte o bucăţică din pădurea amintită pentru a-şi amenaja cabane de pescuit, debarcadere private şi alte asemenea chestii.

Citit 1699 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.