Alt fel de… „magazine de vise”

Alt fel de… „magazine de vise”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 14 şcoli produc artă împotriva drogurilor! *

Multe, multe premii acordate sâmbătă pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în cadrul primei ediţii a Concursului interliceal „Artă contra drog”!

Elevi şi dascăli din nu mai puţin 14 unităţi şcolare – colegii naţionale şi unul tehnic, un liceu, trei grupuri şcolare şi Palatul copiilor – s-au întrecut într-un concurs multiplu de Artă: piese de teatru, film de scurt metraj, desen/pictură/grafică pe calculator, eseu/craţie literară!

Concursul,  desfăşurat sub egida Centrului Internaţional Anti Drog şi pentru Drepturile Omului (CIAD), în parteneriat cu revistele de cultură „Antares” şi „Porto-Franco”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a fost organizat într-o singură lună, am aflat de la iniţiatoarea proiectului, Voicu Maria, elevă în clasa a X-a la CNVA, care a şi prezentat festivitatea, alături de elevul Paul Voicu.

Au avut intervenţii directorul teatrului-gazdă, actorul Vlad Vasiliu, care a salutat acest „dialog al artelor”, precum şi profesorul Vasile Ciuchină, care a vorbit despre efectele dezumanizante ale consumului de droguri. Juriul, format din specialişti în teatru, nu a acordat premiul I, ci numai premiul II (pentru trupa de la CNVA) şi III (C.N. „Cuza”). Remarcabil însă: ambele texte au fost scrise de elevi! 

16 premii pentru elevii- plasticieni!

Premiile pentru artă plastică au fost mai multe, pentru că şi oferta a fost foarte mare. Câţiva din publicul expoziţiei din holul teatrului spuneau că vor să achiziţioneze câteva. Premiile au fost acordate de plasticianul Ioan Tudor, directorul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”.

Un Cannes foarte mic şi scriitori-elevi

Filme de scurt-metraj: locul I pentru elevii de la CNVA şi Grupul Şcolar „Saligny”, premiul II -  „Cuza”, două premii III pentru cei de la „Cuza” şi „Metalurgic”.

Şi „Antares” şi „Porto-Franco” au acordat un premiu special pentru Baranga Cristina Mihaela, de la CNVA, Creţu Gina Alina, de la Palatul Copiilor, obţinând acelaşi premiu de la „Porto-Franco”.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a acordat premiul special elevului Curduman Bogdan, de la Colegiul Tehnic „Paul Dimo”.

Păcat doar că, dată fiind minivacanţa care a însemnat pentru cei mari absenţă la vot, nu toate şcolile participante au avut reprezentanţi/susţinători în sală, măcar ca să-şi ridice premiile… Sperăm ca data viitoare totul să fie perfect.

Citit 1831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.