ÎN SFÂRŞIT! După ani de aşteptări, un drum judeţean va fi REABILITAT

ÎN SFÂRŞIT! După ani de aşteptări, un drum judeţean va fi REABILITAT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproximativ 10 milioane de lei ar urma să investească Consiliul Judeţului Galaţi pentru reabilitarea unui drum judeţean. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul naţional de dezvoltare locală, ne-a declarat Costel Fotea, county managerul instituţiei publice gălăţene. Este vorba despre DJ 251G Valea Mărului - Vârlezi.

Potrivit reprezentantului CJ, Consiliul va pune la bătaie finanţe doar pentru avize, autorizaţii şi studiu de fezabilitate, în timp ce restul banilor necesari lucrărilor va fi suportat de minister.

Proiectul prevede, pe lângă lucrările de reabilitare, lărgirea părţii carosabile de la cinci metri, cât are în prezent, până la şase metri, „întrucât este obligatoriu ca drumurile judeţene să aibă o lăţime de şase metri”, construirea de poduri, podeţe, şanţuri şi nu numai.

Acelaşi drum, cu finanţare, dar ratată

DJ 251G ar fi putut fi astăzi reabilitat, în mare parte, dacă Consiliul Judeţului Galaţi nu ar fi pierdut, în anul 2013, 1,2 milioane de lei alocaţi de minister tocmai pentru continuarea lucrărilor, care au fost sistate în anul 2009.

Aşa cum v-am informat în luna ianuarie 2014, în iunie 2013, consilierii judeţeni aprobau un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Consiliului Judeţului Galaţi, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu adresa nr. 42132/28.05.2013, transmitea instituţiei Ordinul nr. 1975/28.05.2013, prin care anunţa că a repartizat nu mai puţin de 1.807.580 de lei aferenţi finanţării Programului naţional de dezvoltare locală, pentru anul 2013. Dintre aceştia, aproximativ 600.000 de lei urmau să fie alocaţi continuării investiţiilor pe DJ 242A Bereşti-Meria-Găneşti şi aproximativ 1,2 milioane de lei reabilitării DJ 251G Valea Mărului-Vârlezi, lucrări pe care ar fi trebuit să le continue Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţului.

Cele circa 1,2 milioane de lei nu au fost, însă, în final şi investite, instituţia publică ratând, astfel, o sumă consistentă cu ajutorul căreia judeţul ar mai fi făcut un pas către dezvoltare. Conducerea CJ, prin vocea vicepreşedintelui Cornel Hamza, ne-a spus, la acel moment, că investiţiile pe DJ 251G Valea Mărului-Vârlezi nu au mai putut fi continuate, întrucât Drumuri şi Poduri, aflată în procedură de insolvenţă, nu a mai avut posibilitatea să achiziţioneze materiale de la niciun furnizor, în condiţiile în care societatea nu mai prezenta garanţie şi înregistra datorii foarte mari.

Conducerea CJ va supune votului aleşilor judeţeni, în şedinţa de la finele acestei luni, Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru execuţia obiectivului de investiţie, primul pas pentru a putea obţine finanţare. Până la executarea lucrărilor, însă, CJ va trebui să scoată la licitaţie elaborarea proiectul tehnic, după care proiectul de lucrări.

Citit 4302 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.