UNIC ÎN ROMÂNIA - Punct de prim ajutor în campusul studenţesc gălăţean

UNIC ÎN ROMÂNIA - Punct de prim ajutor în campusul studenţesc gălăţean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Premieră la Galaţi. Asta se poate spune despre primul punct de prim ajutor deschis ieri în Campusul Studenţesc. 50 de voluntari asigură, 24 de ore din 24, pemanenţa la punctul de prim ajutor. Toţi voluntarii sunt fie studenţi la medicină, fie elevi la şcolile postliceale medicale din Galaţi şi Brăila, şi intervin la toate cazurile de urgenţă din campus şi din apropiere. Mai mult, aceştia au în permanenţă sprijinul medicului coordonator de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, care le oferă sfaturi pentru a le acorda primul ajutor corect pacienţilor.

Punctul de prim ajutor, care deserveşte cel puţin 2.500 de studenţi, a fost creat în urmă cu două săptămâni, timp în care a funcţionat ca proiect-pilot, în urma unui parteneriat încheiat între Universitatea „Dunărea de Jos” şi ONG-ul Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), sub coordonarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD. Voluntarii lucrează în ture de câte 12 ore, câte doi în fiecare zi a săptămânii.

"În weekend, suplimentăm numărul la trei voluntari, pentru că sunt şi mai multe cazuri la care se poate interveni. În primele două săptămâni, au fost 26 de cazuri, iar voluntarii au reuşit să rezolve 24 fără să mai fie nevoie ca o ambulşanţă să se deplaseze la faţa locului", ne-a declarat Radu Murea, directorul executive al UVSAR.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 2533 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.