Ministrul Sănătăţii vrea o nouă măsură: Evaluare medicală înainte de antrenamente

Ministrul Sănătăţii vrea o nouă măsură: Evaluare medicală înainte de antrenamente
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat că este necesar ca orice om care se duce la fitness să facă o evaluare medicală, în prealabil. O astfel de consultaţie este importantă mai ales dacă persoana suferă de unele boli sau este trecută de o anumită vârstă.

Problema a fost pusă după ce cunoscutul cântăreţ Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla într-o sală de fitness.

Aflat de aproape trei săptămâni în comă, după ce a fost găsit prăbuşit în sala de fitness a unui hotel, Gabriel Cotabiţă se zbate să trăiască. După ce au fost vehiculate veşti dintre cele mai contradictorii cu privire la starea artistului, medicii care îl îngrijesc au dat un comunicat. Potrivit documentului, Gabriel Cotabiţă are un scor Glasgow 8 şi că reuşeşte să respire şi fără ajutorul aparatelor, însă doar intervale scurte de timp. Scorul Glasgow (GSC) se calculează prin evaluarea reacţiilor oculare, verbale şi motorii ale pacientului traumatizat şi prin însumarea punctelor. Valoarea normală a GSC este 15, sub 8 înseamnă comă, a relatat romaniatv.net.

Sursa foto: cussalerno.com

Citit 1030 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.