Comercianţi de jucării AMENDAŢI, în urma unui CONTROL al Protecţiei Consumatorilor

Comercianţi de jucării AMENDAŢI, în urma unui CONTROL al Protecţiei Consumatorilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vânzarea de jucării nu este o joacă. Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat, în intervalul 11 - 22 mai, o acţiune tematică de verificare a modului de asigurare a securităţii utilizatorilor de jucării. Au fost controlaţi un număr de 14  operatori economici, la toţi constatându-se abateri.

În nouă magazine au fost găsite expuse spre comercializare jucării importate din China care nu aveau declarate denumirea comercială/marca şi adresa importatorului din România sau din Uniunea Europeană. 11 operatori economici aveau expuse spre comercializare jucării importate din China la care nu erau respectate în totalitate cerinţele generale de siguranţă, mai ales cele de etichetare. Astfel, erau expuse la vânzare diverse păpuşi, maşinuţe, puzzle-uri, elicoptere cu baterie etc., pe ale căror etichete se aflau doar traduceri incomplete ale informaţiilor privind modul de utilizare sau ale avertismentelor generale.

"Ca urmare a controlului au fost oprite temporar de la vânzare produse în valoare de 4.528 de lei. Alte jucării, în valoare de 144 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare, deoarece nu aveau marcaj CE (al Comisiei Europene - n.r.). Pentru abaterile constatate au fost aplicate două avertismente şi 12 amenzi contravenţionale, în suma totală de 24.200 lei lei", a precizat Carmen Tudor, comisar-şef adjunct CJPC Galaţi.

Citit 928 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.