Străzi în Galaţi cu... nume şi prenume?

Străzi în Galaţi cu... nume şi prenume?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Să vezi şi să nu crezi! O veche străduţă gălăţeană din Mazepa, cu toate că mai are doar vreo sută de metri, are... două denumiri! Cel puţin aşa scrie pe plăcuţe: cea dinspre Dunăre se numeşte strada Viitorului, iar cea dinspre cartier poartă vechiul nume pompos de strada Garibaldi. O fi vorba despre... numele şi prenumele unei străzi aşa scurte? Măcar, Garibaldi a trecut prin Galaţi, viitorul... încă nu.

Foto Victor Cilincă

Pe Google Maps, str. Garibaldi apare în loc de str. Armata Poporului. Plăcuţe vechi mai vezi prin oraş: de pildă, str. Universităţii are o casă pe zidul căreia se conservă denumirea de str. 23 August. În schimb, alte străzi au... prea puţine denumiri. Str. Regiment 11 Siret este formată din trei tronsoane perpendiculare, iar str. Roşiori, din două...

Ar putea oraşul care are o stradă a Frunzei şi o alta Gh. Doja să dea nume proprii potrivite unor străzi cu nume anost sau fără legătură cu noi? Nu cred să văd vreodată aşa ceva. Mai ales că tronsonul străzii Mihai Bravu din faţa bibliotecii "V. A. Urechia", deşi a căpătat, prin hotărâre a Consiliului Local, numele de Paul Păltănea, a rămas denumit la fel, din lipsă de hotărâre... administrativă.

Citit 3704 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2015 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.