Peste 12.000 de carduri sunt încă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi

Peste 12.000 de carduri sunt încă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu mai puţin de 12.405 carduri de sănătate se află încă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Din totalul documentelor trimise de la Oficiul Judeţean de Poştă Galaţi la CJAS, 24.892 au ajuns la asiguraţii gălăţeni prin intermediul medicilor de familie, iar alte 11.303 au fost ridicate direct de titulari sau de aparţinătorii acestora de la sediul CJAS.

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 mai. Totuşi, pentru că documentul nu a ajuns încă la mulţi dintre asiguraţi, autorităţile au hotărât ca funcţionarea cardului să se facă în paralel cu sistemul clasic până la 1 august. În această perioadă, dacă nu aţi intrat încă în posesia cardului, medicul nu poate să refuze să vă consulte, să vă dea bilet de trimitere sau să vă prescris o reţetă. Verificarea calităţii de asigurat să poate face şi prin consultarea de către medic a Sistemului Informatic Unic Integrat.

Autorităţile spun că, prin introducerea cardului de sănătate, frauda din sistem va fi redusă semnificativ.

Citit 859 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 16:37

1 comentariu

 • postat de dica valentina georgiana
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 11:11
  89.41.25.***
  buna ziua ma numesc dica valentina georgiana locuiesc in orasul beresti judetul galati. str lt iosub dumitru nr 11 va iformez ca nam primit cardul de sanatate.va multumesc astept un raspuns de la dumneavoastra o zi buna.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.