Staţia în care gălăţenilor le este frică să aştepte tramvaiul

Staţia în care gălăţenilor le este frică să aştepte tramvaiul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre lucrurile de care s-au plâns în special pensionarii din zona aferentă străzii Nae Leonard, între străzile Doja şi Saligny, a fost starea în care se află de câţiva ani staţia de tramvai de pe strada Siderurgiştilor. Fără gard de protecţie, fără trecere de pietoni care să facă legătura între trotuar şi staţie, oamenii se simt expuşi maşinilor care trec cu viteză destul de mare. „Mie îmi este şi frică să traversez pe acolo, mai ales la ore de vârf, aşa că prefer să pierd tramvaiul şi să îl aştept pe următorul. Dacă pe strada Oţelarilor s-a putut amenaja foarte frumos în staţii, aici de ce nu se poate? Sigur, costă bani mulţi şi durează, dar la final am avea şi noi o staţie aşa cum trebuie. Acum, chiar dacă ajungem pe partea cealaltă nevătămaţi, nu ştim niciodată când se poate întâmpla o tragedie, pentru că există şoferi care trec periculos de aproape de scuarul pe care aşteptăm noi tramvaiul”, ne-a spus Emilia Toma, o doamnă în vârstă de 65 de ani.

"De ce în alte zone se poate şi la noi nu?"

Nici în cazul părinţilor care îi duc pe cei mici cu tramvaiul la grădiniţă sau la şcoală nu se schimbă lucrurile, aceştia fiind foarte indignaţi de „reabilitarea selectivă” a oraşului. „De ce în alte zone se poate, iar la noi nu? Nu suntem şi noi gălăţeni, ca restul? S-a făcut staţie perfect amenajată în Micro 16, unde traficul nu e atât de intens ca aici, iar pe noi ne lasă să ne temem pentru propria siguranţă? Îmi duc copilul în fiecare dimineaţă la grădiniţă cu tramvaiul şi vă spun sincer că stau cu ochii în patru la stradă, ca nu cumva să vină vreun şofer cu viteză şi să intre pe scuarul ăsta unde aşteptăm tramvaiul. Nu mi se pare deloc normală situaţia asta”, ne-a transmis un domn, care a dorit să fie anonim.

Momentan, primăria nu a dat nici un semnal în această privinţă, aşa că oamenii trebuie să se descurce în continuare ca şi până acum: mereu cu ochii în patru, atenţi atât la maşini, cât şi la tramvai, şi când traversează, şi când aşteaptă în staţie.

Citit 2403 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.