Staţia în care gălăţenilor le este frică să aştepte tramvaiul

Staţia în care gălăţenilor le este frică să aştepte tramvaiul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre lucrurile de care s-au plâns în special pensionarii din zona aferentă străzii Nae Leonard, între străzile Doja şi Saligny, a fost starea în care se află de câţiva ani staţia de tramvai de pe strada Siderurgiştilor. Fără gard de protecţie, fără trecere de pietoni care să facă legătura între trotuar şi staţie, oamenii se simt expuşi maşinilor care trec cu viteză destul de mare. „Mie îmi este şi frică să traversez pe acolo, mai ales la ore de vârf, aşa că prefer să pierd tramvaiul şi să îl aştept pe următorul. Dacă pe strada Oţelarilor s-a putut amenaja foarte frumos în staţii, aici de ce nu se poate? Sigur, costă bani mulţi şi durează, dar la final am avea şi noi o staţie aşa cum trebuie. Acum, chiar dacă ajungem pe partea cealaltă nevătămaţi, nu ştim niciodată când se poate întâmpla o tragedie, pentru că există şoferi care trec periculos de aproape de scuarul pe care aşteptăm noi tramvaiul”, ne-a spus Emilia Toma, o doamnă în vârstă de 65 de ani.

"De ce în alte zone se poate şi la noi nu?"

Nici în cazul părinţilor care îi duc pe cei mici cu tramvaiul la grădiniţă sau la şcoală nu se schimbă lucrurile, aceştia fiind foarte indignaţi de „reabilitarea selectivă” a oraşului. „De ce în alte zone se poate, iar la noi nu? Nu suntem şi noi gălăţeni, ca restul? S-a făcut staţie perfect amenajată în Micro 16, unde traficul nu e atât de intens ca aici, iar pe noi ne lasă să ne temem pentru propria siguranţă? Îmi duc copilul în fiecare dimineaţă la grădiniţă cu tramvaiul şi vă spun sincer că stau cu ochii în patru la stradă, ca nu cumva să vină vreun şofer cu viteză şi să intre pe scuarul ăsta unde aşteptăm tramvaiul. Nu mi se pare deloc normală situaţia asta”, ne-a transmis un domn, care a dorit să fie anonim.
Momentan, primăria nu a dat nici un semnal în această privinţă, aşa că oamenii trebuie să se descurce în continuare ca şi până acum: mereu cu ochii în patru, atenţi atât la maşini, cât şi la tramvai, şi când traversează, şi când aşteaptă în staţie.

Citit 2260 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 14:19

5 comentarii

 • postat de Stiri noi
  Miercuri, 01 Iulie 2015 05:33
  171.5.89.***
  Ca sofer, trebuie sa recunosc ca in Romania, in general, se conduce foarte lent.
  Ca pieton insa, dau o sugestie: un semafor cu buton, care sa schimbe culoare pentru durata scurta de timp (10-15'). Ca si in alte tari, butonul semaforului sta fixat pe stalp, iar cine vrea sa treaca strada apasa butonul. Semaforul se schimba 5' in galben pentru a avertiza soferii si apoi, cum am spus, rosu, dar pe durata scurta - atat cat sa treaca cineva strada ori sa ajunga la statie.
  0
  1
  Raportează
 • postat de inca o zebra
  Marți, 30 Iunie 2015 23:54
  89.136.6.***
  orasul e plin de treceri de pietoni si de pietoni nesimtiti,care,cum ajung in dreptul trecerii de pietoni,pun capul in pamant si tranverseaza fara sa se mai asigure
  0
  1
  Raportează
 • postat de Andrei Vicol
  Marți, 30 Iunie 2015 17:05
  92.82.189.***
  @Pepeman
  Daca ai sti cat esti de prost...te-ai sinucide! Cum mama dracului sa ceri sa se faca compromisuri pro masini in defavoarea pietonilor si calatorilor care asteapta tramvaiele in statii?? Dar cine pastele tau te pune sa rulezi ca tampitul incat sa distrugi acei parapeti?? Unde este circulatia sub limita evitarii oricarui pericol, soferii de rahat ??? Cand ai refugiu de tramvai, incetinesti cretinule daca sunt multi calatori. Poate unuia ii vine rau si cade in fata masinii tale. Un copil poate tasni in fata masinii ( fie ca parintii il au sub supraveghere sau nu...copilul daca e sa se smulga din mainile parintilor o pot face oricand!)...CONDUCEREA PREVENTIVA, ati auzit de asa ceva??? Nuuu...noi rulam ca cocalarii cu 100 km/h si apoi tot cocalarii se plang ca ,,miam distrus masina maceacas!" Apoi du-te dracului! Sper ca odata si-o data sa intre o teava a parapetilor in capul unui sofer tampit, nesabuit care ruleaza ca dementul si intra in gardul de protectie! Cand oare o sa ne civilizam si noi....? Zic...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Tralala
  Luni, 29 Iunie 2015 12:37
  5.12.211.***
  @pepeman daca taceai, filozof ramaneai. Acea bara atenueaza din viteaza masinii. Daca vezi masina din timp, poti sa fugi sa te feresti, nu intra masina direct in tine. Pe Otelarilor au fost multe bare indoite, dar niciuna smulsa si aruncata. Sau daca e vorba de smuls, se poate pune ceva mai rezistent. Vorbesti de parca acolo masinile circula cu 200 la ora si bara nu face fata. Masina poate fi scapata de sub control si la 50 km/h (mai ales daca e un sofer beat) si acea bara te poate salva. Inainte sa scrii ceva, verifica dac ai creierul conectat.
  4
  15
  Raportează
 • postat de pepeman
  Luni, 29 Iunie 2015 12:22
  213.177.6.***
  Un articol tâmpiţel, ca să fie. Dacă s-o întâmpla să dea iama vreun şoferache cu bolidul pe refugiu, barele alea nu te salvează neam, ba chiar sunt o ameninţare în plus: nu te loveşte maşina, te miruieşte bara smulsă din ţâţâni.
  13
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.