FOTO/ Galaţi, 2015, ORAŞ EUROPEAN - Parcul cu leagăne... FĂRĂ LEAGĂNE

FOTO/ Galaţi, 2015, ORAŞ EUROPEAN - Parcul cu leagăne... FĂRĂ LEAGĂNE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă acum câteva săptămâni scriam despre un loc de joacă din cartierul I.C. Frimu care fusese vandalizat, în spatele blocului I5, de pe strada Anghel Saligny, este un loc de joacă care a depăşit acel stadiu. Acolo unde au fost, cândva, leagăne, a mai rămas doar cadrul de lemn care le susţinea, balansoarele sunt pline de rugină, toboganele de plastic sunt găurite, iar căluţilor cu arc le lipsesc părţi importante, cum ar fi placa pe care se aşează cei mici. Astfel, acel loc de joacă este un pericol pentru copii, iar părinţii trebuie să stea cu ochii în patru atunci când vin acolo cu odraslele.
Acesta este şi cazul Ioanei Zaharia, o mămică în vârstă de 28 de ani, pe care am găsit-o în acel loc de joacă împreună cu fiul ei, David. Femeia ne-a spus că nu este deloc mulţumită de starea părculeţului, dar şi că acesta este singurul din zonă. „Ce altceva să facem? Şi să mergem până în Grădina Publică, la ora prânzului, pe căldură, e la fel de greu. Acum nu e caniculă, dar când vor fi 40 de grade, ce facem? Dacă i se face rău copilului meu pe stradă? Aici, de bine de rău, e umbră, sunt copaci mulţi. Stăm prost la capitolul joacă, aşa e. Dar, tot e mai bine decât nimic. Prefer să stau cu David afară, să îl supraveghez cu atenţie, dar să ştiu că e aproape de casă”, ne spune tânăra mămică.


În ceea ce priveşte modernizarea locurilor de joacă, actuala administraţie a oraşului se chinuie, dar nu răzbeşte. După finalizarea parcului Viva şi a celui din Micro 39B, se pare că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în această zonă. Din păcate, mobilierul din parc nu a rezistat, iar acum se află într-o stare deplorabilă. Singurul lucru bun din micul loc de joacă pare a fi covorul acela moale, care se regăseşte şi în parcul Viva, dar suprafaţa sa este infinit mai mică. Unde să mai pui că nici bănci pe care să se odihnească adulţii nu sunt? E un loc de joacă, dar relaxarea nu îşi are locul aici, în spatele blocului I5. „Poate că, la un moment dat, vor veni cei responsabili şi vor repara ce se poate repara. E urât aşa, fără leagăne, cu toboganul crăpat, spart. Sperăm să fie mai bine, că doar şi copiii noştri merită un parc normal”, mai spune Ioana Zaharia.        

Citit 2758 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 14:13

1 comentariu

 • postat de Lorelei
  Luni, 29 Iunie 2015 16:06
  89.122.188.***
  Se incearca si se vrea ca orasul nostru sa arate "ca afara"- dupa expresia mult folosita de cei care au avut ocazia de a pasi pe meleaguri straine. Dar atata timp cat cetateanul, care de altfel este si un contribuabil de baza, nu este constient de proprietatea asupra bunului pe care il devasteaza cred ca eforturile sunt zadarnice. Totul depinde de educatie. Iar aceasta lipseste cu desavarsire. Ne place sa mergem intr-un parc cu spatii verzi si ronduri cu flori dar calcam iarba moale pentru ca vrem sa facem o poza in mijlocul naturii; ne place sa ne odihnim la umbra unui copacel, pe o bancuta curata dar uitam cand parasim locul sa luam cu noi sau sa aruncam in cosurile menajere punguta de la chipsuri, sa adunam cojile de la seminte sau pet-urile. Mamici tinere, frumoase, elegante , isi plimba mandre pruncii. In urma lor raman pufuleti, covrigei, biberoane si uneori chiar pachete cu pampersi (folositi-bineinteles). Unde mai punem problema ca locurile de joaca se"bucura" de compania unor 'bombe" de unde razbate miros de alcool si "triluri"in triade de invective si injurii pe care copii, parintii, bunicii si ceilalti trecatori sunt obligati sa si le insuseasca. In puterea noptii, grupuri de tineri se aduna pe bancile amplasate in fata blocurilor, tipa, sparg sticle, rup copaci si bineinteles injura. Cam asta e imaginea zonei Micro 19. Ce imagine v-ati format?
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.