Sprijin pentru elevii şi studenţii săraci

Sprijin pentru elevii şi studenţii săraci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care aprobă finanţarea Proiectului privind învăţământul secundar, semnat între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD). Împrumutul, în valoare de 200 de milioane de euro, este acordat pe o perioadă de 20 de ani şi va fi rambursat într-o singură tranşă, la 1 noiembrie 2034.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că sunt prevăzute burse şi alte "stimulente materiale" pentru tinerii care vor să abandoneze şcoala, astfel încât aceştia să poată continua studiile.

Beneficiare ale proiectului vor fi toate liceele din învăţământul de stat cu rată scăzută de absolvire a şcolii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum şi universităţi din sistemul de stat.

La nivelul liceelor, programul se referă la acordarea unor ore de meditaţii, consiliere, orientare profesională, vizite de documentare, participări la competiţii, reţele intraşcolare, stagii de formare, achiziţii de bunuri. Intervenţiile sistemice sunt: revizuirea programei şcolare, formarea cadrelor didactice, îmbunătăţirea platformei online pentru evaluări şi examene naţionale, elaborarea de materiale didactice digitale.

În ceea ce priveşte învăţământul superior, intervenţiile sistemice la universităţi şi programele de vară constau în granturi şi asistenţă tehnică pentru realizarea următoarelor activităţi pentru sprijinirea studenţilor cu risc de abandon şcolar: programe remediale, tutoriat, consiliere, seminarii, programe de vară, dezvoltarea unor centre de învăţământ.

De acest program vor beneficia peste 1.000 de licee şi 300 de universităţi.

Citit 1022 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.