Colegiul Energetic, promovat printre elevii din mediul rural

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Mulţi dintre elevii din mediul rural nu ştiu prea multe lucruri despre liceul nostru. De aceea am considerat necesar să ne popularizăm unitatea în toate comunele. Am făcut zece echipe, din câte trei profesori şi doi elevi şi, în anul şcolar care tocmai s-a încheiat, am făcut «excursii» la şcolile din rural”, ne povesteşte directoarea de la Colegiul Energetic „Paul Dimo”, Olimpia Niţă.

S-au distribuit pliante cu toate condiţiile pe care le oferă liceul. Profesorii şi elevii au discutat cu gimnaziştii şi au constatat că foarte mulţi habar nu aveau care sunt specializările şi oportunităţile pe care le oferă Energeticul.

„Ne-au întrebat dacă suntem liceu de matematică-informatică. E normal ca un elev de la ţară să nu-şi dorească să urmeze aşa ceva pentru că după absolvire nu se aleg cu o meserie. Le-am explicat în cât de multe domenii se pot angaja şi cum pot câştiga un ban cinstit fie şi într-o comună, după ce au terminat Energeticul”.

„Le-am spus despre parteneriatele de practică pe care le avem cu firme foarte mari care îşi aleg dintre elevii noştri angajaţii, cam cum se întâmplă în Occident. Avem foşti elevi care s-au angajat la aceste firme şi care acum fac specializări în Olanda”, ne-a mai spus directoarea.

Citit 637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.