Conferinţă internaţională la „Danubius”, despre calitatea învăţământului superior

Conferinţă internaţională la „Danubius”, despre calitatea învăţământului superior
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Danubius” găzduieşte, începând de astăzi, 19 iunie şi până duminică, cea de-a şasea ediţie a conferinţei „Internaţionalizarea Asigurării Calităţii şi Acreditarea în Învăţământul Superior”.

Este vorba despre un eveniment organizat de Asociaţia Liderilor din Învăţământul Superior din Zona Mării Negre, din care „Danubius” face parte. Conferinţa reprezintă o continuare a unei serii de manifestări similare organizate cu ajutorul IREX (International Research and Exchange Board) din Statele Unite în perioada 2003-2007.

În cadrul deschiderii de ieri, rectorul „Danubius”, prof. dr. Benone Puşcă a enunţat temele pe marginea cărora vor fi organizate dezbaterile. „Se va discuta despre probleme actuale ale învăţământului superior, cum ar fi globalizarea acestei pieţe, calitatea în învăţământul superior internaţional, sistemele de acreditare, procesul Bologna şi perspectiva europeană asupra calităţii, finanţarea şi parteneriatele în învăţământul superior”, a spus rectorul Benone Puşcă.

Printre participanţii la această conferinţă se numără cadre didactice universitare şi personalităţi marcante din cadrul Asociaţiei Liderilor din Învăţământul Superior din Zona Mării Negre, de la Universitatea Ken State şi Universitatea Arcadia (ambele din SUA), precum şi invitaţi din Rusia: Asociaţia Universităţilor Clasice din Rusia, Universitatea de Stat din Moscova, Universitatea de Stat din Voronezh şi, bineînţeles, de la Universitatea „Danubius”.

Citit 1156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.