Comisiile de la bacalaureat, plătite la jumătate cât anul trecut

Comisiile de la bacalaureat, plătite la jumătate cât anul trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un singur cadru didactic universitar a spus că refuză să se prezinte la comisia unde a fost repartizat ca preşedinte *

Criza afectează inclusiv plata cadrelor didactice care participă la organizarea examenului de bacalaureat. Membrii comisiilor vor primi cu 200-300 de lei mai puţin faţă de anul trecut.

Un preşedinte primea în 2008 o indemnizaţie de 1.150 lei, iar acum va primi doar 800 de lei. Vicepreşedintele primea 750, iar acum va lua doar 500 de lei. Secretarul a scăzut de la 600 la 400 de lei.

În schimb s-a mărit numărul de elevi pentru fiecare comisie. Dacă anul trecut aceşti bani se primeau pentru comisii din 300 de candidaţi, acum vor primi mai puţin pentru 400 de elevi.

Cei mai arşi la buzunar sunt însă profesorii evaluatori la probele orale şi scrise şi supraveghetorii. Corectorii primeau anul trecut 7,5 lei pentru fiecare lucrare evaluată. Acum vor primi doar 4 lei. Evaluatorii la probele orale primeau 4,7 lei pentru fiecare elev, iar acum primesc 2 lei.  

Cu toate acestea, inspectorul general-adjunct Mitică Dudău susţine că nu vor fi probleme şi că oamenii au promis că se vor prezenta la posturi:

„Un singur cadru didactic universitar ne-a spus că refuză în aceste condiţii să fie preşedinte de comisie. În rest, nu avem probleme. Oamenii vin pentru că ştiu că trebuie să facă cineva şi aceste treburi. Nu putem să-i lăsăm pe elevi fără examen. Şi aşa oamenii de la ISJ care vor fi implicaţi în desfăşurarea examenului nu mai primesc niciun leu”, susţine inspectorul general-adjunct.

Citit 792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.