OBLIGAŢIE a furnizorilor de servicii de comunicaţii: Contractul-cadru, public pe internet

OBLIGAŢIE a furnizorilor de servicii de comunicaţii: Contractul-cadru, public pe internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Furnizorii de servicii de telefonie, internet şi televiziune din România au obligaţia de a publica pe site-urile proprii contractul-cadru, pentru a fi accesat şi citit de către utilizatori, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Totodată, furnizorii sunt obligaţi să le înmâneze utilizatorilor, la cerere, o copie a documentului pe care aceştia să o poată studia acasă, mai menţionează arbitrul pieţei telecom, citat de Agerpres. În cazul în care contractele-cadru nu se regăsesc pe paginile de internet ale furnizorilor de servicii de telefonie, internet sau televiziune, utilizatorii pot face o sesizare la ANCOM.

Potrivit datelor oficiale, în România sunt utilizate aproape 23 de milioane de cartele SIM de telefonie mobilă şi peste 16 milioane de conexiuni la internet de bandă largă, în timp ce aproape şapte milioane de gospodării au acces la servicii de retransmisie TV contra cost.

Decizia privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali a intrat în vigoare la 27 iunie 2015 şi stabileşte categoriile de informaţii pe care furnizorii de comunicaţii electronice trebuie să le aducă la cunoştinţa utilizatorilor şi extinde obligaţiile de informare şi la furnizorii de servicii de internet şi retransmisie TV, pe lângă furnizorii de telefonie, care aveau asemenea obligaţii încă din 2009.

Sursa foto: raikes.unl.edu

Citit 1387 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2015 02:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.