Şcoala „Carol Davila” a sărbătorit 15 ani!

Şcoala „Carol Davila” a sărbătorit 15 ani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu credeam că se poate face aşa ceva cu nişte absolvenţi! Care-i secretul?”, l-a întrebat, vineri, pe directorul Şcolii Postliceale „Carol Davila”, dna  Romiţa Ţiglea Lupaşcu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, invitat la festivităţile celei de-a XV-a aniversări a şcolii.

Profesoara i-a mărturisit directorului şcolii, prof. dr. Barbu Leibovici, că a plâns de emoţie la spectacol. Într-adevăr,  scena foarte mare a Teatrului „Nae Leonard” a fost ieri prea mică pentru desfăşurarea de forţe tinere. Un spectacol de aproape o oră, pe tema vieţii şi a morţii, susţinut cu profesionalism de elevii şcolii, care au cântat, au dansat, au interpretat scene alegorice, adevărate  tablouri de culoare şi lumină.

Apoi, scena s-a umplut de robele şi tocile negre cu şnur auriu ale absolvenţilor cursurilor de trei ani la Farmacie şi Medicală, care s-au mişcat într-o coregrafie gravă, ca nişte gărzi de la Buckingham Palace: 68 de fete şi un singur băiat… Cel care a şi jucat, săracu´, rolul Morţii, că aşa se întâmplă când eşti în minoritate…

Rodica Badiu, şefa de promoţie a anului III Farmacie, le-a urat bun venit oaspeţilor – autorităţi locale, profesori şi directori de şcoli veniţi din Capitală şi mai multe colţuri ale ţării. Jurământul de credinţă în faţa pacientului şi a profesiei de asistent medical a fost un alt moment emoţionant.

Unii dintre invitaţii au şi luat cuvântul, salutând performanţa celor 15 ani: părintele protopop Buruiană, viceprimarul  Nicuşor Ciumacenco, inspectorul şcolar şef Doru Rezmeriţă, inspectorul Romiţa  Ţiglea, Daniela Artimon - preşedinta Ordinului Asistenţilor Medicali din România, Viorel Enea - preşedintele Uniunii Naţionale pentru Dezvoltarea Învăţământului Particular, deputatul Mircea Toader – fost elev al profesorului Barbu Leibovici…

Să notăm şi câteva dintre personalităţile care au trimis mesaje de felicitare: Martin Etinger, ambasadorul Austriei la Bucureşti (şcoala are un vechi parteneriat cu o clinică din Innsbruck, cu care face anual schimb de experienţă între elevi), Marga Ionică, vicepreşedinta Confederaţiei Naţionale a Femeilor din România, analistul politic Emil Hurezeanu şi alţii.

Citit 1705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.