SALVATORII, faţă în faţă - Ca de la Raed Arafat de România la "Raed Arafat" de Namibia

SALVATORII, faţă în faţă - Ca de la Raed Arafat de România la "Raed Arafat" de Namibia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După ce „Viaţa liberă” şi Asociaţia Danube Media Center au organizat, săptămâna trecută, o întâlnire între gălăţeanca Gabriela Teleman, fondatoarea celui mai eficient serviciu de ambulanţă din Namibia şi dr. Angel Trifan, coordonatorul UPU-SMURD Galaţi (pentru DETALII, CLICK AICI), şansa i-a surâs din nou acestei veritabile "Raed Arafat" a Africii, cum am numit-o noi. L-a cunoscut chiar pe dr. Raed Arafat. Discuţia dintre cei doi salvatori a avut loc la emisiunea „Q&A”, pe Antena 3.

Poveştile celor doi oameni care au pus salvarea vieţii altora mai presus de propria viaţă şi de confortul personal, păreau trase la indigo. După cum remarca Antena 3, „sistemul românesc de urgenţă a fost schimbat din temelii de un palestinian, Raed Arafat. Cel din Namibia de o româncă, Gabriela Teleman. Doi oameni au revoluţionat sistemul pornind de la dorinţa de a salva vieţi”.

Ascultând povestea incredibilă a Gabrielei Teleman, cum a părăsit slujba confortabilă de tehnician dentar pentru a deveni fondatoarea şi coordonatoarea "St.Gabriel Community Ambulance Trust" din Namibia, cel eficient serviciu de ambulanţă din ţara africană, cum şi-a ipotecat casa pentru ambulanţe şi pentru a veni în ajutorul celor care aveau nevoie de ea, dr.Raed Arafat îşi recunoştea propria luptă.

„Aşa se întâmplă când cineva crede în ceea ce vrea să facă. Dânsa a crezut într-o idee şi a dus-o mai departe. Diferenţa dintre noi este că, în Africa, una din problemele majore este lipsa serviciilor de urgenţă, iar statul nu este dispus să le finanţeze. În România, statul a adoptat sistemul şi îl duce mai departe. Sunt convins că, într-o zi, o să convingă pe cineva cât de necesar este sistemul de urgenţă, pentru că mor oameni tineri, cu cât creşte numărul accidentelor, al traumelor”, a spus dr. Raed Arafat.

Gabriela Teleman a plecat în Namibia cu o promisiune din partea dr. Arafat: „Suntem dispuşi să punem mâna, să o sprijinim cu know-how, cu tot ce s-a făcut aici, ca ea să poată să facă treaba şi mai bine. O să cooperăm fără nicio problemă, şi sunt convins că o să avem sprijin inclusiv la nivel oficial. Avem deja precedentul cu Republica Moldova, unde SMURD funcţionează şi sunt mândru de ce se întâmplă acolo”.

Citit 1950 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.