Călătoriţi în Orientul Mijlociu? Ce vă SFĂTUIEŞTE Direcţia de Sănătate Publică Galaţi

Călătoriţi în Orientul Mijlociu? Ce vă SFĂTUIEŞTE Direcţia de Sănătate Publică Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

MERS-CoV reprezintă o nouă ameninţare pentru sănătatea publică. În acest stadiu al epidemiei, toate cazurile sunt localizate în Orientul Mijlociu.

Prin urmare, gălăţenii care călătoresc în această parte a Globului trebuie să respecte o serie de reguli de igienă personală şi alimentară. Este recomandată spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, evitarea cărnii care nu a fost gătită suficient, precum şi a mâncărurilor preparate în condiţii neigienice şi evitarea contactului apropiat cu persoane suferinde de infecţii respiratorii acute. De asemenea, nu este recomandată atingerea animalelor.

"Persoanele sănătoase, cele imunocompromise sau cele cu boli cronice preexistente, care au călătorit în Orientul Mijlociu, în ultimele 14 zile, ar trebui investigate rapid, dacă prezintă simptome de infecţie respiratorie. De asemenea, persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavi confirmaţi cu acest virus trebuie monitorizaţi timp de 14 zile de la ultima expunere. Pentru a elimina orice suspiciune, recomandăm: persoanele care revin din ţări afectate de Mers-Cov (Orientul Mijlociu) şi dezvoltă o boală respiratorie, cu febră şi tuse, până la  două săptămâni după întoarcere, să meargă neîntârziat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Cuvioasa Parascheva” Galaţi şi să declare istoricul de călătorie", se arată într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 1033 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2015 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.