Cum ne AFECTEAZĂ folosirea telefonului înainte de culcare

Cum ne AFECTEAZĂ folosirea telefonului înainte de culcare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De când au trecut la smartphone-uri, foarte multe persoane le folosesc tot mai mult. În cazul multora, mai ales înainte de culcare şi asta s-ar putea să le facă mai mult rău decât ar crede.  Deşi pare un obicei nevinovat, care nu ne poate face rău, utilizarea telefonului, tabletei sau oricărui dispozitiv electronic înainte de culcare, în mod regulat, poate avea un efect nociv asupra sănătăţii noastre.

Un nou studiu arată că lumina albastră emanată de ecranul telefonului ne poate deregla somnul şi chiar sănătatea, afectând modul în care corpul nostru produce melatonina. Acest hormon are un rol important în reglarea “ceasului biologic” al fiecărei persoane.

Expunerea la lumina albastră înainte de somn îţi poate deteriora ochii. Mai mulţi opticieni au declarat că au observat niveluri mai ridicate de stres pe retinele tinerilor, iar asta ar putea conduce la tulburări precum distrugerea vederii centrale.

Lipsa melatoninei ne-ar putea face mai vulnerabili în faţa bolilor. Conform medicilor, nivelul scăzut al acestui hormon poate conduce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, precum cel de sân, ovarian, sau de prostată, relatează playtech.ro.

CITEŞTE ŞI: Vremurile de altă dată: Zece tehnologii demodate

Citit 1656 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.