Campanie naţională pentru siguranţa rutieră. România pe locul doi la accidente pe şosele

Campanie naţională pentru siguranţa rutieră. România pe locul doi la accidente pe şosele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Romana pentru Securitate şi Sănătate în Muncă în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a organizat joi, o dezbatere pe tema "Siguranţa tinerilor şoferi - răspunderea noastră", desfăşurată în cadrul unei campanii naţionale pentru securitate şi siguranţă rutieră.

În sală au fost prezenţi reprezentanţi ai celor două instituţii organizatoare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ai Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto, ai federaţiilor sindicale din transporturi, ai societăţilor de asigurare, dar şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi.

Interesant este faptul că toţi reprezentanţii autorităţile locale au recunoscut că starea drumurilor din judeţ lasă de dorit, acesta fiind motivul unor accidente care ar fi putut fi evitate. "În producerea accidentelor sunt implicaţi administratorii drumurilor care nu fac suficiente demersuri pentru a asigura siguranţa", a recunoscut prefectul Dorin Otrocol.

Inspectorul principal Aurelian Ropotan din cadrul Poliţiei Rutiere a venit cu o statistică dureroasă a accidentelor din perioada 2012 - 2014: 1.721 de accidente, 135 de morţi, 526 de răniţi grav, 1.673 de răniţi uşor.

La întâlnire a participat şi şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi care a atras atenţia asupra faptului că România se situează pe locul al doilea în Europa la accidente grave. Ca măsuri pentru prevenirea unor asemenea evenimente a recomandat educaţie făcută încă din familie, dar şi înăsprirea şi aplicarea pedepselor.

Inspectorul-şef al ITM, Ionel Petrea a promis că toate concluziile vor fi trecute la final într-un raport şi trimise instituţiilor centrale ale statului.

Citit 1484 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.