Sărbătoare pentru persoanele de vârsta a treia, de Ziua Internaţională a Vârstnicilor

Sărbătoare pentru persoanele de vârsta a treia, de Ziua Internaţională a Vârstnicilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi, 1 octombrie, de Ziua internaţională a vârstnicilor, majoritatea fundaţiilor şi asociaţiilor din Galaţi organizează activităţi dedicate acestora. Reprezentanţii instituţiilor care lucrează cu persoanele de vârsta a treia spun că personalul şi voluntarii au pus la punct programul zilei de 1 octombrie, în speranţa că vor crea o atmosferă de sărbătoare pentru toţi vârstnicii.

Petrecere tradiţională şi tombolă cu surprize

Fundaţia de Sprijin a Vârstnicilor organizează, ca de obicei, activităţi pentru cei care beneficiază de asistenţă socială. De această dată, persoanele în etate vor participa la o petrecere la care va răsuna muzica preferată şi vor fi invitate la o masă de sărbătoare. Pe lângă asta, câţiva copii de la instituţiile şcolare vor susţine un program artistic. Bineînţeles, evenimentul nu se poate desfăşura fără câteva surprize. Tocmai de aceea, vârstnicii vor participa la o tombolă.

Activităţi cultural-didactice şi diplome aniversare

Un program generos este organizat şi de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Galaţi. De la ora 10,00, în biblioteca Asociaţiei CARP va avea loc deschiderea activităţilor cultural-didactice pentru noul an de studii şi evenimente culturale. Astfel, începând de astăzi, pensionarii înscrişi vor participa la cursuri de limbi străine, susţinute de prof. dr. ing. Rodica Alexandru, la cercul „Tehnicum”, cercul de nutriţie „Brad Segal”, cercul „Senior Hortus”, la care vor studia horticultura, şi la cercul „Prietenii Bibliotecii”, în cadrul căruia se desfăşoară şezători, lansări de carte şi alte evenimente culturale.

Între orele 12,00 şi 13,00, 30 de membri ai Casei vor primi ajutoare băneşti ocazionale. "Aceste ajutoare se oferă, după o anchetă socială, persoanelor care au o vechime de cel puţin doi ani în asociaţie, se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere material, sunt lipsite de susţinători legali sau sunt persoane în vârstă şi bolnave. De la începutul anului am dat peste 400 de ajutoare, în valoare de 44.000 lei", ne-a declarat Ionel Hâncu, preşedintele CARP Galaţi. Cu ocazia acestei sărbători, membrii asociaţiei, care au adus o contribuţie deosebită în dezvoltarea activităţii CARP vor primi diplome aniversare.

Pentru pensionarii de la CARP, Ziua internaţională a vârstnicilor va dura mai mult decât de obicei. Astfel, vineri, 2 octombrie, de la ora 8,00, se va desfăşura „Ziua Porţilor Deschise”. De la ora 10,00, pensionarii vor participa la prezentarea unui volum de poezii, iar între orele 15,00-20,00, la „Balul Toamnei”. Pe lângă asta, pe 2 octombrie, vârstnicii vor merge într-o excursie în centrul Moldovei, pe 3 şi 7 octombrie vor călători la Iaşi, iar în perioada 4 - 7 octombrie, se va desfăşura o excursie pe traseul Salina Turda - Prislop - Valea Oltului.

Citit 3528 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.