UPDATE/ Pensionarii au protestat la Prefectură şi miercuri

UPDATE/ Pensionarii au protestat la Prefectură şi miercuri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, ora 16,20/ Deşi în număr mult mai mic, pensionarii gălăţeni s-au adunat şi miercuri, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Prefecturii Galaţi, pentru a-şi striga nemulţumirile. După ce au discutat cu pensionarii, Vasile Panţuş, reprezentantul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, şi Cristea Toader, reprezentantul Alianţei Europensionarilor din România, au mers la Prefectură pentru a înregistra mai multe documente, în speranţa că acestea vor ajunge la ministrul muncii, Rovana Plumb, şi la primul ministru, Victor Ponta. „Noi i-am invitat la discuţii, pentru sâmbătă 10 octombrie, pe toţi parlamentarii gălăţeni. Nu îi chemăm în stradă, alături de protestatari, ci la Prefectură. Sperăm să răspundă pozitiv invitaţiei noastre. Ştim că unii dintre parlamentari nu vor putea veni sâmbătă, aşa că am mai fixat încă o dată de întâlnire, pe 23 octombrie, pentru a arăta că avem intenţii bune şi chiar ne dorim să discutăm cu ei despre problemele noastre”, ne-a declarat Vasile Panţuş. 

Pensionarii gălăţeni vor continua protestele până pe 10 octombrie, intenţionând chiar să picheteze şi sediile partidelor parlamentare din Galaţi.


 

Aproximativ 100 de persoane din Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere şi Alianţa Europensionarilor din România au pichetat, marţi, sediul Prefecturii Galaţi. Pensionarii au scandat de mai multe ori că îşi doresc ca primul ministru Victor Ponta şi ministrul muncii Rovana Plumb să vină la Galaţi pentru a se clarifica problemele legate de sistemul de pensii. “Dorim publicarea în regim de urgenţă a normelor de aplicare a Legii 192/2015, privind indexarea valorii punctului de pensie cu 50 la sută, respectiv 25 la sută pentru pensionarii prejudiciaţi din siderurgie şi minerit, care au ieşit la pensie până la data de 1 ianuarie 2011. Vrem ca această lege să se aplice de la 1 decembrie anul acesta şi nu de anul viitor”, ne-au explicat liderii celor două alianţe a pensionarilor.

Oamenii şi-au strigat nemulţumirile în faţa Prefecturii şi speră ca parlamentarii gălăţeni să îi ajute măcar de data aceasta în rezolvarea doleanţelor. “Nu îmi este ruşine să recunosc că mă ajută copiii ca să mă pot descurca cu banii. După ani de muncă am o pensie de doar 700 de lei. Ei au scumpit gazul, dar pensia a rămas la fel. Greva foamei este ultima soluţie  ca să ne facem auziţi”, ni s-a plâns una dintre protestatare.

Pensionarii vor continua protestele şi în zilele următoare, până pe 10 octombrie, unii dintre ei fiind chiar decişi să intre în greva foamei, dacă nu li se rezolvă problema.

Citit 2303 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.