(FOTO) Ce şanse are Aleea Pieţei să fie REABILITATĂ

(FOTO) Ce şanse are Aleea Pieţei să fie REABILITATĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În zona Pieţei Centrale din Galaţi, strada din dreptul numărului 20, cu o lungime de maximum 70 de metri, arată astăzi ca după război. Deşi aşa-numita Aleea Pieţei a fost destul de circulată în perioada lucrărilor de pe strada Traian, iar toate arterele care o înconjoară sunt asfaltate, aceasta, se pare, a fost complet ignorată.

"Bucăţica asta de stradă, în plin centrul cartierului, nu are nici măcar canalizare. E dezastru pentru maşinile care merg pe aici. În niciun cartier nu găseşti o asemenea stradă. Nu ştiu cum a ajuns în aşa hal", ne-a mărturisit Elena Raiciu.

Un alt locatar, care stă în zonă de 40 de ani, spune că Aleea Pieţei nu a fost niciodată reabilitată, motivul fiind unul istoric. "Am auzit de la un vecin, care a făcut o intervenţie la Primărie, că strada este pavată cu piatră cubică încă de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar din acest motiv nu a fost reabilitată. Aleea arată şi mai prost, după ce, acum trei ani, Apaterm a avut lucrări în zonă. Când şi-au terminat treaba era firesc ca specialiştii în infrastructura drumurilor să pună piatra la loc, dar a fost pusă la nimereală de cei de la Apaterm. Logic, în stânga ai asfalt, în dreapta ai asfalt, înseamnă că şi o alee de 70 de metri poate fi reabilitată. Plătim taxe, impozite şi nu putem ieşi din ogradă cu maşina sau cu un pantof mai bun", ne-a povestit Săndel Dumitran.

Răspunsul autorităţilor

Potrivit declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, Aleea Pieţei este inclusă în programul de reabilitare şi modernizare a străzilor, pe care municipaltatea îl are în derulare. "Aleea Pieţei va intra în modernizare, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale: studiu de fezabilitate, proiectare, alocare bugetară, licitaţie pentru atribuirea lucrărilor. Dacă anul viitor vor exista resursele bugetare necesare, vor fi demarate procedurile", a precizat Emanuela Turcu.

Citit 1338 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.