ÎN ATENŢIA ABSOLVENŢILOR: De ce acte aveţi nevoie pentru şomaj

ÎN ATENŢIA ABSOLVENŢILOR: De ce acte aveţi nevoie pentru şomaj
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În vederea acordării dreptului la indemnizaţie de şomaj, absolvenţii de studii medii sau superioare trebuie să parcurgă mai mulţi paşi. Prima dată, trebuie să se înscrie în evidenţele AJOFM Galaţi ca şomeri, lucru care poate fi făcut în termen de 60 de zile de la data absolvirii. Pentru aceasta, sunt necesare actul de absolvire a formei de învăţământ, pe care să fie specificată data în care a fost încheiat programul de studii, original şi copie xerox, actul de identitate, original şi copie, o adeverinţă medicală  cu specificaţia apt de muncă sau clinic sănătos, şi un dosar cu şină.

După depunerea acestor acte, urmează solicitarea indemnizaţiei de şomaj, în termen de 12 luni de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire. Actele necesare pentru acest pas sunt actul de absolvire a formei de învăţământ în original, actul de identitate în original, adeverinţa eliberată de administraţia financiară, precum şi adeverinţa medicală cu specificaţia apt de muncă sau clinic sănătos.

Conform reprezentanţilor AJOFM Galaţi, nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care nu s-au înregistrat ca persoană în căutarea unui loc de muncă în termenul de 60 de zile de la data absolvirii, dar nici absolvenţii care, la data solicitării, urmează o formă de învăţământ.

Citit 1036 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.