Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

* Cătălina Holdor s-a întors cu două premii internaţionale, de la festivaluri importante din Ucraina şi Republica Moldova


Copiii crescuţi în centrele de plasament trăiesc cu un mare gol în suflet, din cauză că nu au parte de dragostea părintească. Unii dintre ei încearcă să compenseze acest gol cu diferite hobby-uri, pentru a nu se mai simţi singuri pe lume. Pasiunile îi ajută să atragă atenţia asupra lor şi, pe o parte dintre ei, chiar să exceleze în anumite domenii.

Un astfel de caz l-am întâlnit la Centrul de Plasament “Negru Vodă" din Galaţi. Este vorba despre Cătălina Holdor, o adolescentă de 16 ani, care şi-a canalizat dragostea spre muzică. Abandonată de mică, crescută timp de 11 ani de un asistent maternal, Cătălina a pierdut dragostea familiei la vârsta de 13 ani, când asistentul maternal a ieşit la pensie.

Prima oară într-o sală de muzică

După ce şi-a pierdut, pentru a doua oară, căminul, Cătălina a ajuns Centrul de Plasament “Negru Vodă” şi a avut şansa să intre într-o sală de muzică. “Era pentru prima oară când vedeam boxe şi microfon. Am fost impresionată şi, pentru că îmi plăcea foarte mult să cânt, am zis să vin mai des", îşi aminteşte adolescenta.

Şi s-a ţinut de cuvânt. A început să viziteze sala de muzică din ce în ce mai des. “Cânta tot timpul melodia "Cât de frumoasă eşti" a lui Mihai Trăistariu. Am observat că are un ambitus foarte bun şi că poate ridica notele foarte sus. Aşa am decis să o ajut să cânte", ne-a povestit Cătălin Fălcaru, antrenorul Cătălinei.

Munca lor a dat foarte repede şi roade. "Am fost sunat de conducerea Direcţiei pentru a le spune dacă avem un copil care să poată merge la un festival internaţional în Ucraina. M-am gândit imediat la Cătălina", ne-a spus profesorul de muzică.

O surpriză de proporţii

Adolescenta a fost luată prin surprindere de această ofertă. "Am crezut că este o glumă şi că nu este nimic adevărat. Am realizat abia când am ajuns acolo că trăiam un vis aievea", mărturiseşte Cătălina.

Surpriza cea mare a venit însă la finalul festivalului din Ucraina. Deşi a fost singura concurentă care nu a avut o costumaţie de scenă, gălăţeanca i-a impresionat pe juraţi, care erau din şase ţări, aceştia decizând că adolescenta din România merită locul întâi la categoria de vîrstă 14-17 ani. Pe lângă medalie şi diplomă, Cătălina a primit şi o invitaţie la un alt festival, care a avut loc în Republica Moldova. Nici de la acest festival, “Mărul de aur”, gălăţeanca nu a venit cu mâna goală, ci cu locul al doilea.

Aceste două distincţii nu o mulţumesc însă. "Am vrea să mergem la mai multe festivaluri şi concursuri, dar nu ştim exact când şi unde au loc. Noi mergem acolo unde suntem invitaţi, nu îi înscriem noi pe copii. Avem suportul Direcţiei, dar am avea nevoi de ajutor ca să aflăm când au loc aceste concursuri", ne-a mărturist Cătălin Fălcaru.

Până la o nouă competiţie, Cătălina şi profesorul ei se pregătesc de Balul Bobocilor de la ea de la şcoală. Speră să facă impresie bună şi să câştige astfel şi mai multă experienţă pentru ca, într-o zi, să-şi îndeplinească visul de a participa la "Vocea României".

Citit 3012 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 01:03

5 comentarii

 • postat de Costel Vineri, 23 Octombrie 2015 10:02 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  0

  As vrea sa particip si eu

  Raportează
 • postat de Catalina Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 19:24 5.13.128.*** Link la comentariu
  2
  11

  multumesc foarte mult pentru aprecierile date eu sunt Holdor Catalina singer daca va spun nam crezut ca ajung la etapa asta de sus .Le multumesc foarte mult domnuli Catalin Falcaru,doamnei directoarei Cristina Lupu Minodora ,domeni drector Cristoloveanu Emila ,domnului director Ciprian Groza .Acestii oamneii miunatii mau ajutat foarte mult sa ajung unde am ajuns acum, sunt omenii cu suflet bun si trebuie sa le multumesc din sufletu meu de copil pentru ca trebuie sa fim o familie in doateuna asa am invatat sa fiu apreciez mult ca au facut un efort mare .Va multumesc foarte mult le urez la totii multa santate si bucuri .Anticipat

  Raportează
 • postat de un om de buna credinta Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:26 5.13.167.*** Link la comentariu
  3
  11

  as vrea sa iau legatura cu Catalina

  Raportează
 • postat de Parinte de copii Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 10:12 89.136.7.*** Link la comentariu
  2
  9

  Oare ce putem spune? Sa ai taria si credinta sa pasesti in fata, iar langa tine sa ai oameni buni. Felicitari Catalina!

  Raportează
 • postat de trom-bon Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:13 94.176.183.*** Link la comentariu
  9
  2

  Acesti copii trebuiesc ajutati neconditionat . Dar sa vii sa spui ca a castigat ceva in Ucraina si Moldova [nu s-a specificat comunele din tarile respective ] este jenant . Galatiul are valori certe in muzica , sport , teatru , stiinte , etc insa sa vii pe prima pagina cu asa ceva chiar este de neinteles .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.