VIROZELE fac prăpăd printre cei mici. Peste o mie de COPII din Galaţi sunt BOLNAVI

VIROZELE fac prăpăd printre cei mici. Peste o mie de COPII din Galaţi sunt BOLNAVI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Infecţiile respiratorii au explodat la Galaţi în ultima săptămână, numărul gălăţenilor de toate vârstele crescând simţitor în ultimele şapte zile, faţă de cel raportat, oficial, săptămâna precedentă. Mijlocul lunii octombrie, cu variaţiile sale termice, a adus cu sine îmbolnăvirea a 2.387 de persoane, diagnosticate de medicii de familie cu viroze. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt preşcolari şi elevi, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 880 de copii confruntându-se cu o formă de infecţie respiratorie.

"Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu viroze, 54 au avut nevoie de internare, cei mai mulţi pacienţi care au fost trimişi pentru îngrijiri medicale în spitale, fiind copii din categoriile de vârstă 0-1 an şi 2-4 ani", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Şi cazurile de pneumonie au atins un prag îngrijorător pentru acest moment al anului, 443 de gălăţeni confruntându-se cu această afecţiune. Cei mai afectaţi sunt bebeluşii cu vârste de până la un an, în număr de 134. Din totalul de 125 de pacienţi cu pneumonie internaţi în spital, 36 fac parte din categoria sugarilor.

Citit 1772 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2015 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.