Bursierii Kiwanienelor gălăţene, campioni la şah

Bursierii Kiwanienelor gălăţene, campioni la şah
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe 17 şi 18 octombrie, membrele Clubului Kiwanis Galaţi au participat la acţiunea de transfer a conducerii kiwanis la nivel naţional, conducere ce este deţinuţă doar un singur an, care a avut loc la Vaslui.

Cu acest prilej, coordonatoarea Kiwanis România pentru anul kiwanian 2015-2016, Gabriela Popa-Tolontan, a deschis «Campionatul de Şah Kiwanis »  cu un prim concurs,  la Vaslui.

Membrii Cluburilor Kiwanis din Alexandria, Galaţi, Huşi, Marghita, Oradea, Roşiorii de Vede, Sfântu Gheorghe, Turnu Măgurele şi Vaslui au adus cu ei 20 de copii, cu vârste între 8 şi 18 ani, consideraţi a fi cei mai buni şahişti din localităţile şi judeţele respective.

Kiwanienele din Galaţi au ales, dintre numeroşii şahişti buni ai cluburilor din oraşul nostru, pe doi minunaţi copii. Este vorba despre Octavian Panţuru, un băieţel de 10 ani, campion naţional, vicecampion al Uniunii Europene şi clasat în primul eşalon de şahişti la concursul internaţional din Dubai şi de verişoara lui, Ioana Chicaroşie, 8 ani.

Octăvel, probabil a jucat şah şi în burtica mamei lui, pentru că la numai 7 ani a ajuns câştigătorul Campionatului Mondial Şcolar de Şah Blitz. Verişoara lui Ioana, nu s-a lăsat mai prejos. Deşi e numai în clasa a II-a, este campioană naţională la 7 şi 8 ani, vicecampioană UE şi s-a clasat pe primele locuri la Concursurile din Croaţia şi Georgia.

Desigur, cei doi campioni gălăţeni au ocupat primele locuri şi la concursul de la Vaslui.

Bucuria lor cea mare a fost să participe la demonstraţia excepţională de şah de grădină, aşa cum a avut loc şi în Dubai.

Toţi copiii, costumaţi  în piese de şah cu minunate costume albe şi negre, confecţionate cu mare artă de kiwanienele din Vaslui, au făcut o partidă de şah de grădină, pe tabla cu careuri de marmură albă şi neagră, încastrată în asfaltul din Piaţa Independenţei din Vaslui.

Regele alb Octavian Panţuru şi regina neagră Ioana Chicaroşie au jucat cu mare seriozitate şi pasiune, pe tot parcursul partidelor, ocupând astfel locurile I şi III.

Oare numai la Vaslui se poate juca şah viu şi şah de grădină ca în Dubai?  Cine ar trebui să facă posibilă desfăşurarea unor astfel de partide de şah şi în Galaţi?

Membrele Clubului Kiwanis îi felicită pe organizatorii Kiwanis Vaslui, pe copiii participanţi, pe părinţii şi îndrumătorii acestora şi îi îndeamnă pe toţi părinţii din Galaţi să colaboreze cu şcoala şi să se preocupe de descoperirea şi cultivarea talentului şi a înclinaţiilor copiilor lor.

Citit 2350 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2015 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.