Tinerii din Târgu Bujor, în dezbatere cu autorităţile locale

Tinerii din Târgu Bujor, în dezbatere cu autorităţile locale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Caravana naţională a dialogului structurat cu tinerii ajunge vineri, 23 octombrie şi în judeţul Galaţi, la Târgu Bujor. Tinerii cu vârste între 14 şi 35 de ani sunt aşteptaţi, de la ora 11,00, la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, pentru o dezbatere cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai ONG-urilor.

„Acest eveniment adresat tinerilor a fost solicitat în mod expres de către Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Târgu Bujor, încă din luna mai a acestui an. Tot în luna mai, când această caravană a ajuns în Galaţi, singurii care au onorat întâlnirea cu tinerii au fost reprezentanţii CJRAE, CPECA şi ONG-urile de tineret din Galaţi. Deşi Primăria şi Prefectura au confirmat prezenţa, nu a mai ajuns nimeni. Cu alte cuvinte, vocea tinerilor nu este importantă pentru autorităţile publice locale din Galaţi. Nici DJST nu a considerat că ar fi util să participe la întâlnirea cu tinerii”, ne-a declarat Anca-Elena Răducan, preşedintele Asociaţiei Atelierul de Idei.

Potrivit organizatorilor, câteva din subiectele abordate astăzi sunt: necesitatea unei strategii locale pentru tineret, locurile de muncă şi educaţia tinerilor, programul european de finanţare Erasmus plus, legea voluntariatului şi strategia naţională de tineret 2014-2020.

Dialogul structurat este un instrument utilizat, pentru ca opinia tinerilor să fie auzită de autorităţi, în momentul realizării politicilor de tineret la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul este organizat de Forumul Tinerilor din România şi Asociaţia Atelierul de Idei.

Citit 1809 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.