DESPĂGUBIRI de cel mult 640 de milioane de lei pentru agricultori

DESPĂGUBIRI de cel mult 640 de milioane de lei pentru agricultori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a hotărât, în şedinţa de la finele săptămânii trecute, că valoarea totală a despăgubirilor ce vor fi acordate agricultorilor din toată ţara afectaţi de seceta din acest an nu va depăşi 640 de milioane de lei.

Reprezentanţii Executivului au preconizat că de despăgubiri vor beneficia circa 173.500 producători agricoli, dintre care 165.100 persoane fizice şi 8.400 persoane juridice.

„De prevederile actului normativ vor beneficia producătorii agricoli înregistraţi în evidenţele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015, care sunt declaraţi de APIA, în urma controlului administrativ, eligibili pentru schema de plată unică pe suprafaţă aferentă anului 2015. Plata compensatorie se va acorda diferenţiat, în funcţie de procentul de calamitare înscris în procesele verbale de constatare şi evaluare a pagubelor şi de categoria beneficiarului, având în vedere că în cazul persoanelor juridice costurile de producţie sunt substanţial mărite (cheltuieli mai mari cu input-urile necesare respectării tuturor verigilor tehnologice, înregistrare fiscală ca plătitori de TVA)”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

Rămâne de văzut câţi bani vor ajunge la agricultorii gălăţeni. SECETA a făcut PAGUBE serioase în judeţul Galaţi (CLICK AICI pentru DETALII)

Biruri mai mici pentru ţăranii sărăciţi de secetă în acest an. IATĂ despre ce este vorba

Citit 955 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2015 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.