Peste 2.800 de gălăţeni, diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII

Peste 2.800 de gălăţeni, diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vremea schimbătoare din ultima săptămână a dus la creşterea numărului gălăţenilor afectaţi de viroze şi pneumonii. Peste 2.500 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în intervalul 19-25 octombrie. Majoritatea sunt preşcolari şi şcolari, cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani. Datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi arată o creştere a numărului de infecţii respiratorii acute faţă de săptămâna 12-18 octombrie, atunci când medicii de familie şi cei din spitale au diagnosticat 2.387 de pacienţi cu viroze.

"Din totalul bolnavilor depistaţi cu viroze respiratorii, 58 au avut nevoie de internare în spital, din cauza formelor mai severe de boală. Este vorba, în special, de copii care nu au împlinit încă vârsta de patru ani", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

În ceea ce priveşte pneumoniile, medicii au diagnosticat 278 de bolnavi, săptămâna trecută, în jur de 100 dintre ei având nevoie de spitalizare. Nu au fost înregistrate decese cauzate de viroze sau de pneumonii şi nici suspiciuni de gripă.

Citit 1051 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.