Doi din trei oameni până în 50 de ani suferă de herpes, atenţionează Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Doi din trei oameni până în 50 de ani suferă de herpes, atenţionează Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două treimi dintre persoanele sub 50 de ani din întreaga lume sunt afectate de virusul herpesului de tip 1, o infecţie incurabilă aflată la originea herpesului şi, uneori, a herpesului genital, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează agenţia Agerpres. "Peste 3,7 miliarde de oameni sub 50 de ani, altfel spus 67 la sută din populaţie (sub 50 de ani - n.r.) sunt infectaţi cu un tip al virusului herpes simplex (HSV-1)", a explicat OMS.

În Europa, au virusul 69 la sută dintre femeile şi 61 la sută dintre bărbaţii sub 50 de ani. Mai puţine persoane din ţările cu venituri mari sunt infectate cu HSV-1 în copilărie, probabil din cauza unei igiene mai bune, a mai indicat raportul. Cu toate acestea, ele sunt mai expuse riscului de herpes labial, prin practicarea sexului oral, când devin active din punct de vedere sexual.

Există două tipuri de virus herpetic: virusul herpes simplex tip 1 (HSV-1) şi virus herpes simplex tip 2 (HSV-2), ambele fiind "foarte contagioase şi incurabile", potrivit agenţiei specializate a ONU. Herpesul HSV-2, care are, în principal, transmitere sexuală, este principala cauză de herpes genital. Aproximativ 417 milioane de oameni între 15 şi 49 de ani sunt infectate cu acest virus, potrivit OMS.

Citit 2109 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2015 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.