UTIL/ Cât costă şi cine mai face dubluri la chei

UTIL/ Cât costă şi cine mai face dubluri la chei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nevoia de chei a gălăţenilor nu va dispărea prea curând, motiv pentru care tocilarii şi magazinele care se ocupă cu clonarea cheilor vor mai exista o bună perioadă de timp. Aproape în fiecare cartier este cel puţin un astfel de magazin, în care vă puteţi face dubluri la chei, fie ele pentru uşi de apartament sau pentru uşi de maşină, iar preţurile sunt variate.

Cheile de maşină sunt mai scumpe

O cheie obişnuită de lacăt costă, la un astfel de magazin, între patru şi şase lei, în timp ce o cheie pentru uşă metalică costă între 10 şi 25 de lei. Nici cheile de interfon nu sunt foarte scumpe, preţul lor oscilând între 15 şi 25 de lei.

În ceea ce priveşte cheile pentru portiere, însă, lucrurile se schimbă. O cheie pentru contact costă aproximativ 15 lei, în funcţie de modelul maşinii. Există şi chei mai scumpe, cum sunt cele pentru Dacia Logan, al căror preţ poate ajunge chiar şi la 35 de lei.

Se ascut şi cuţite

Tocilarul, prin definiţie, este o persoană care ascute lamele tocite. Astfel, la magazinele care se ocupă cu dublarea cheilor se pot ascuţi şi cuţite de bucătărie, foarfece de frizerie, site şi maşini de tocat sau fierăstraie manuale. Preţurile variază de la un magazin la altul. Astfel, pentru a ascuţi un cuţit veţi scoate din buzunar între 2,5 lei şi 5 lei, în timp ce pentru un fierăstrău veţi plăti aproximativ 10 lei. Cele mai scumpe sunt lanţurile de drujbe, a căror ascuţire costă 15 lei.

Magazine în care vă puteţi face dublură la chei sau unde vă puteţi ascuţi cuţitele sunt în centrul comercial "Dunărea" din Micro 19, în Kauflandul din Micro 20, în centrul oraşului, în Piaţa centrală şi nu numai.

Citit 31771 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.